Earthworks

Earthworks Audion tarina

Earthworks -yhtiön perustajan David Blackmerin tavoite oli alun perin valmistaa planeetan parhaimmalta kuulostavia ja audiofiilien korkeat vaatimukset täyttäviä kaiuttimia. Soinnin analysoimiseen Blackmer käytti maailmalla siihen aikaan standardeina olevia valmiita mittaustyökaluja. Pian hän huomasi, etteivät saadut mittaustulokset olleet niin tarkkoja kuin hän uskoi niiden pystyvän olemaan. Tutkittuaan työkalut hän oivalsi, että tarvitaan uusia standardeja äänen mittaamiseen.

Ensimmäinen David Blackmerin suunnittelema, uuden standardin mukainen työkalu oli pallokuvioinen mikrofoni, jonka johti OM1:n valmistuksen aloittamiseen. Tämän jälkeen Blackmer ajatteli voivansa palata takaisin suunnittelemaan “unelmakaiuttimiaan”. Kollegat suostuttelivat hänet kuitenkin suunnittelemaan lisää uusia mikrofoneja ja etuvahvistimia, jotka asettivat aivan uudet mittapuut musiikin äänityksen laadulle.

Vuosien kuluessa David Blackmer myös kokosi yhteen ja koulutti ihmisiä, joilla oli sama intohimo äänen laatua kohtaan. Vuosien tutkimustyön tuloksena valmistuivat kauniista kirsikkapuupaneeleista valmistetut Earthworks Sigma 6.2-kaiuttimet.

 

Earthworksin teknologia

Earthworks ei enää valmista kaiuttimia, mutta David Blackmerin tarkat periaatteet ovat edelleen nähtävissä Earthworksin mikrofoneissa. Tarkkaan valmistetut ja käsin kootut Earthworks-mikrofonit edustavat mikrofonisuunnittelun teknologian ja taiteen huippua.

Jokainen mikrofoni viritetään käsin ja testataan, jotta voidaan olla varmoja, että ääni tallentuu mahdollisimman puhtaasti ja realistisesti, oli kyseessä sitten live-esitys, äänitys studiossa tai kenttätallennus. Earthworksin mikrofonit pystyvät kuulemaan ja toistamaan äänikentän niin laajasti ja syvästi, että silmäsi sulkemalla voit liki nähdä edessäsi olevan musiikin. Mikrofonit välittävät transientit eli äänessä tapahtuvat taajuuden muutokset niin pehmeäsi, että voit tuntea hartsin jousessa sen liikkuessa viulunkielten yli.

Earthworks-mikrofoneissa käytetään sellaista piiriteknologiaa ja patentoituja teknisiä ratkaisuja, jotka toisintavat äänen puhtaasti ja rehellisesti. Jokaisen mikrofonin huolella valitut piirit testataan kattavasti ja sovitetaan ne käytettyyn kapseliin. Tällä tavoin ääneen saadaan tuotettua selkeyttä, nyansseja sekä realismia. Laajennettu taajuusvaste, uskomattoman nopea impulssivaste, lähes täydellinen suuntakuvio sekä puhdas signaalitie ovat ominaisuuksia, jotka löytyvät jokaisesta Earthworks-mikrofonista.

Kun nämä ominaisuudet yhdistetään, saadaan tulokseksi värittymätön, suuren GAINin mikrofoni, jonka selkeyden tasoa ja epäherkkyyttä kierrolle voidaan käyttää verrokkina muille mikrofoneille.

 

Earthworks-filosofia

Earthworks uskoon, että ihmiskuuloon kuuluu muutakin kuin soivina kuulemamme taajuudet. Useimmat äänitykset eivät tavoita äänikokemusta, joka syntyy musiikkia elävänä kuunneltaessa. Earthworks’issa ollaan vakuuttuneita siitä, että audiolaitteet, joissa on laajennettu taajuusvaste sekä nopeampi ja puhtaampi vaihetoisto, antavat elävämmän tuloksen kuin hitaammat, ääntä enemmän värittävät menneiden vuosien laitteet.

Ihmiskuulon aikaresoluutio on 10 mikrosekuntia tai parempi. Tämä vastaa yli 80kHz:n taajuuksia. Useimmat mikrofonit sotkevat taajuuksia suhteessa aikaan siinä määrin, että ilmassa olleet aikasuhteet vääristyvät kuultavasti. Kun valitset mikrofonia, sen aikatason jälki tallentuu raidalle. Mikrofonit, joiden aikaresoluutio on huono, vääristävät signaalia siinä määrin, että alkuperäinen ääni on käytännössä kadonnut.

Earthworksin filosofian mukaan sinun täytyy pystyä äänittämään akustisia tapahtumia niin tarkasti, että tilassa soiva ääni tallentuu alkuperäisessä muodossaan. Tämä lähestymistapa antaa mahdollisuuden tehdä äänen väriin ja tekstuuriin kohdistuvia muutoksia myöhemmin, kun niitä voidaan pohtia kunnolla ja tarvittaessa palata takaisin alkuperäiseen. Earthworks on omistautunut tavoittelemaan havainnollista ja täydellistä audio-nirvanaa!

 

 

 

SR314 Premium Handheld Vocal MicrophoneSR314

 

Precision engineered cardioid condenser designed for live vocals

 

Handles up to 145dB SPL without distortion

20Hz – 30kHz frequency response

Cardioid polar pattern