Rumpali Riki Murto: ”Universal Audion Apollo X8P on markkinoiden paras audio interface”

Helsinkiläinen Riki Murto tunnetaan tuottajana ja rumpalina, joka on soittanut muun muassa Elastisen, Cheekin, Profeettojen ja Ismo Leikolan bändeissä. Viime aikoina hän on keskittynyt omaan GARAGESSA -Youtube-konseptiinsa, jossa joukko huippumuusikoita improvisoivat ja soittavat yhdessä livenä prätkäkorjaamolla.

Livetuotantojen apuna Riki Murto hyödyntää Universal Audion Apollo X8P audio interfaceja. Tavoitimme Rikin ja kysyimme äänikortin käyttökokemuksista sekä hänen työtavoistaan.

Millaisia kokemuksia sinulla on Apollo X8P:stä ja miten hyödynnät sitä työssäsi?

Hyödynnän sitä erityisesti monikanavaäänityksiin. Apollo X8P:itä voi linkittää useita yhteen ja se on vaan niin mahtava juttu! Luotettavuus ja joustavuus järjestelmässä on aivan omaa luokkaansa. API:t ja NEVE:n etuset saa aina helposti mukaan äänityksiin.

Äänitän joko pelkkiä rumpuja tai koko bändiä. Toki se on myös työkalu miksata tuotantoja, jolloin kortin omasta DSP-tehosta on paljon apua, se ei lopu ikinä kesken.”

Mitkä ovat mielestäsi Apollo X8P:n edut? 

“Apollo X8P on mielestäni markkinoiden paras audio interface. Se toimii aina. Siinä suurin syy. Sitä on helppo käyttää ja se soundaa aina täyteläiseltä. Lisäksi äänitteen laatu on aina huippuluokkaa. Apollo X8P on hyvä valinta, kun haluaa keskittyä tekemiseen eikä laitteiden kanssa puljaamiseen.”

”Apollo X8P on hyvä valinta, kun haluaa keskittyä tekemiseen eikä laitteiden kanssa puljaamiseen”, rumpali ja tuottaja Riki Murto sanoo.

Mitä Universal Audion plug-ineja hyödynnät?

“UA:lla on huikea plug-in -katalogi. Suosikkejani ovat API channel strip ja NEVE channel strip. Käytän niitä UNISON-muodossa lähes aina kun äänitän. Se on vaan niin huikeaa.

Lisäksi Ocean Way -studiomallinnus, Lexicon- ja EMT-kaiut ja platet ovat huikeita tilojen luomiseen. Käytän myös Shadow Hills Mastering Compressoria aika paljon rumpujen ryhmäkompressorina ja myös lopullista miksausta kompressoidessa.

Muuten pysyttelen analogisten mallintavien kompuroiden ja eq:iden parissa. Niiden kanssa ei tarvitse miettiä, ne kuulostavat aina hyvältä.”

Katso video, jossa Riki Murto kertoo millaista Universal Audion Apollo X8P -äänikorteilla on äänittää, miten hän poimii äänet ja ikuistaa parhaat soundit Universal Audion Unison -teknologiaa hyödyntäen:

Lisätietoja:

Kuvat: Tero Vihavainen