Guru Entertainment päivitti kalustonsa d&b audiotechnikiin: ”ArrayProcessing antaa viimeisen silauksen”

Joensuulainen Guru Entertainment & Security Oy päivitti vuoden 2019 alussa äänentoistokalustoaan. Uudeksi kalustoksi valikoitui d&b audiotechnikin Y- ja V-sarja.

”Yrityksessämme toteutettiin portaittain liiketoiminnan kehitysprojekti viimeisen viiden vuoden aikana, ja se sisälsi merkittäviä muutoksia toimintatapoihin ja strategiaamme. Aiemmin panostimme osittain laitteistoihin, joita ei ollut juuri muilla saatavilla, ja täydensimme siltä osin markkinoita. Tästä oli meille paljon hyötyä, mutta kolikon kääntöpuolella jouduimme myymään monesti ei-oota koska yhteensopivia järjestelmiä ei juuri ollut Suomessa. Nyt d&b:n myötä yhteensopivia järjestelmiä löytyy ihan eri tavalla, ja toisaalta meidänkin kalustomme on ollut täydentämässä yhteistyökumppaneiden kokoonpanoja”, yrityksen ”tirehtööri” Pasi Hämäläinen kertoo.

Pasi Hämäläisen mukaan uudeen äänentoistojärjestelmän etuina on monipuoliset käyttökohteet, hyvä hinta-laatusuhde sekä ”jäätävän hyvä soundi”.

”Lisäksi järjestelmän suunnittelu on helppoa, ja varsinainen kasaus on mahdollista tiukan paikan tullen oikeissa olosuhteissa vaikka yksin. Tämä on ilman muuta suuri etu. Järjestelmän design on erinomainen tässäkin suhteessa. Softapuolella ennakkosuunnittelun mahdollisuudet ovat monipuoliset ja laajat ja näin mahdollistavat varsinaisen keikkapäivän säädön minimoimisen.”

Gurut tekevät yhteistyötä alan oppilaitoksen kanssa, ja Hämäläinen kertoo yhteistyön tiivistyneen d&b-äänentoiston myötä.

”d&b merkkinä herättää kiinnostusta opiskelijoiden keskuudessa ja heille mahdollisuus päästä kiinni järjestelmään on ilman muuta houkutteleva. Meille taas tästä on ilman muuta apua tulevaisuuden työvoiman hankinnassa.”

ArrayProcessing-teknologia hämmästyttää

Uuden äänentoiston myötä Guru Entertainment on päässyt hyödyntämään d&b:n ArrayProcessing-teknologiaa. ArrayProcessingin avulla jokaiselle kuulijalle tavoitellaan samaa soundia.

”Olemme hyödyntäneet ArrayProcessing-teknologiaa joka ikisellä keikalla, jossa siihen on ollu mahdollisuus. ArrayProcessing antaa ”viime silauksen” laadukkaalle palvelun toteutukselle. Sillä on pystynyt hämmästyttämään asiakkaita useamman kerran, ero on harjaantumattomallekin korvalle selkeästi kuultavissa. Yleisöalueen tasainen kattavuus on helpommin saavutettavissa ArrayProcessing-teknologian avulla verrattuna moneen muuhun järjestelmään.”

Pasi Hämäläinen kertoo, että uusi äänentoisto on päässyt tänä vuonna varsinaiseen tehokäyttöön. Kulunut kesä oli keikkarintamalla kaikkien aikojen vilkkain, eikä loppuvuonnakaan näytä hiljenevän.

”Loppuvuosi on käytännössä myyty loppuun, ja iloisin asia on ollut sesongin jatkuminen yllättäen kesäkauden yli. Tälläkin hetkellä kalusto liikkuu aivan kuin kiireisimpänä kesäaikana. Loppuvuodelle luvassa on paljon sisätilojen keikkoja, klubi- ja konserttisalihenkisiä tapauksia. Kaiken kaikkiaan vuosi on ylittänyt odotukset reilusti”, Hämäläinen iloitsee.

”Järjestelmän hankinta on ollut ehdottoman hieno asia yrityksellemme, ja msonicin tuotetuki on ollut järkähtämätöntä. Henkilökunnallemme hankinta on ollut myös piristysruiske, ja msonicin tarjoamat koulutustilaisuudet ovat olleet varsin suosittuja. Uskaltaisin jopa sanoa, että tätä paremmin on kyllä vaikea kuvitella yhteistyön toimivan”, hän lisää.

Guru Entertainmentin d&b-äänentoisto:
  • 8 x Y8/Y12 per puoli
  • 12 x V-Sub
  • 4 x Y10P-etufillit
  • D20- ja D80 -päätteitä
  • 2 x SL-SUB

Lisätietoja:

Kuvat: Guru Entertainment & Security Oy