MAVEN.A

DirectOut MAVEN.A etupaneeli

DirectOutin MAVEN.A on älykäs audioalusta, jonka DSP ja modulaariset IO:t on sijoitettu kompaktiin 1U:n rautaan. Jopa 400 x 402 äänikanavan kapasiteetti ja mukautettavat ominaisuudet vastaavat ammattilaisen tarpeisiin niin kiertueilla kuin broadcast-ympäristöissä.

MAVEN.A hyödyntää PRODIGY-sarjasta tuttuja IO-kortteja ja tuo oivan vaihtoehdon peruslaitteiden ja lippulaivojen välimaastoon. Tehokas FPGA plus -prosessori kasvaa tai mukautuu yksittäisten käyttötarpeiden vaatimusten mukaan. Älykäs audioalusta edustaa DirectOutin Audio Solution Model (ASM) -filosofiaa, jonka mukaan voit täydentää keskusyksikköä moduuleilla tarpeen mukaan ja valita porrastetusta valikoimasta juuri sopivan lisenssin sovelluksen käyttämistä varten.

IO-moduulit

MAVEN.A:ssa on yksi A-korttipaikka (jopa 256 kanavaiselle ääniverkolle, MADI:lle tai USB:lle) ja kaksi C-korttipaikkaa muuntimille (mikrofoni/linja, AD/DA) ja AES3:lle – kaikissa 8 kanavaa per moduuli. Kaksi SFP-häkkiä mahdollistaa vielä toiset kaksi MADI-porttia (2 x 64 kanavaa) SFP-moduulien avulla.

MAVEN.A on erittäin monipuolinen multiformaattilaite, joka toimii saumattomasti RAVENNA/AES67, Dante, AVB/MILAN, SoundGrid, MADI (single-port, multi-port), analogi, AES3 ja USB -audioformaattien välillä.

DirectOut MAVEN.A:n takapaneeli. Korttipaikoissa asennettuna USB.IO, MIC8.LINE.IO ja AES4.SRC.IO.

DSP

Mittavat prosessointikyvyt mahdollistavat äärimmäisen joustavat käyttötavat tilanteessa kuin tilanteessa. Kaikki 64 Flex-kanavaa on ladattu laadukkailla sisäisillä plugineilla:

  • FIR-suodatin (eri suodatintyypit ml. kustomoitu)
  • IIR-suodatin (6 suodatintyyppiä)
  • Dynamiikka (4 konfiguraatiota)
  • Viive (<65535 samplea, eli 1365 ms @ 48 kHz).

Signaalinkäsittelyyn löytyy myös 64 x 64 matriisimikseri, 64 summausväylää ja Automix (lisenssistä riippuen jopa 16 ryhmää).

DSP-lisenssien hankinta tapahtuu porrastetusti sopivalle nipulle kanavia kerrallaan, jolloin esimerkiksi raudan kokonaiskapasiteetista ei tarvitse heti maksaa, ellei sitä oikeasti tarvitse. Toisaalta yllätyskeikka poikkeuksellisen laajoilla vaatimuksilla ei vaadi räkkeihin kajoamista – uudet lisenssit vaan sisään ja järjestelmän konfigurointi jälleen etenee.

Saumaton yhdistäminen ja redundanssi

Kaksisuuntainen näytteenottotaajuuden muunnos (HD SRC tai FastSRC) yhdistää kellorajojen yli:

  • HD SRC on käytettävissä vain soveltuvissa IO-moduuleissa (XX.SRC.IO)
  • FastSRC toimii keskusyksikössä (vaatii lisenssin)

32 Input Managerilla hallitset signaalin automaattista vaihtoa jopa kuuden fyysisen tulon välillä. EARS™ (Enhanced Automatic Redundancy Switching) mahdollistaa puolestaan kokonaisen tuloportin automaattisen kytkemisen varaporttiin vikatilanteessa (molemmat vaativat lisenssin).

Olennaisesti myös virtalähteet on kahdennettu.

Loudness-mittaus

Kahdeksan reititettävää kanavaa LUFS-mittaukselle.

Ohjaus on avainasemassa

DirectOut GLOBCON-sovelluksen kuvakaappausEtupaneelin kosketusnäyttö mahdollistaa MAVEN.A:n perusoperoinnin ja tarjoaa yleiskuvan laitteen toimintaan. Kaikkia DirectOut-laitteita voi lisäksi hallita etänä verkon kautta Globcon-ohjauksella, niin Macilla kuin PC:llä. Myös kolmansien osapuolten ohjausprotokollat (Ember+, OSC, SNMP, JSON-API, Lawo HOME, Automator) ovat aktivoitavissa lisenssien avulla.

 

VALMISTAJAN TUOTESIVU

TUTUSTU I/O-MODUULEIHIN