Kuopion Kaupunginteatteri luottaa d&b audiotechnik -äänentoistoon: ”Soundscape on ensimmäinen täysin demokraattinen äänentoistojärjestelmä”

Pääkuva: Sami Tirkkonen / Kuopion Kaupunginteatteri. Kuvassa Katri-Maria Peltola, Atte Antikainen, Maija Pihlajaoja, Annamari Eerola, Hely Nylund, Johanna Kuuva, Elina Haikka, Leea Lepistö, Annukka Waara, Jesse-Joonas Kemppainen, Ilkka Pentti ja Annukka Blomberg.

Kuopion Kaupunginteatteri, Rauman teatteri sekä Seinäjoen Kaupunginteatteri päivittivät kuluneena syksynä äänentoistonsa alan uusinta teknologiaa edustavaan d&b Soundscape -järjestelmään. Tavoitimme Kuopion Kaupunginteatterin käyttöpäällikkö Juha Westmanin, joka kertoi meille kokemuksiaan uudesta äänentoistosta.

 

 “Päädyimme hankkimaan Soundscapen, koska järjestelmän toiminta-ajatus ja sen antamat edut äänentoistossa olivat täysin vertaansa vailla. Koekuuntelu toi varmuuden päätökseen”, Juha Westman kertoo. 

 

d&b audiotechnikin Soundscapella saadaan optimaalinen kuuntelupaikka paljon laajemmalle alueelle perinteiseen left/right -systeemiin verrattuna. Sen avulla on mahdollista luoda tunteisiin vetoava, 180- tai 360-kuuntelukokemus, joka kuulostaa luonnolliselta ja ympäröi kuuntelijan kokonaisvaltaisesti.

Westmanin mukaan d&b Soundscape on vastannut odotuksiin enemmän kuin hyvin ja käyttökokemukset ovat olleet positiivisia. 

 

“Soundscapen edut ovat moninaiset. Erityisesti olemme olleet tyytyväisiä siihen, että laulajien ja soittajien lokalisaatio on parantunut. Jokainen katsomopaikka on täysin samassa asemassa äänentoiston näkökulmasta. Soundscape on ensimmäinen täysin demokraattinen äänentoistojärjestelmä.”

Kuopion Kaupunginteatterin uutta d&b Soundscape -äänentoistojärjestelmää kehuttiin Cabaretin kritiikissä Savon Sanomissa. Se on ensimmäinen kerta, kun Kuopion Kaupunginteatterin äänentoistoa on ylistetty kritiikissä. Kuva: Sami Tirkkonen. Kuvassa Mikko Rantaniva, Atte Antikainen, Johanna Kuuva ja Sari Harju.

 

d&b Soundscape on ollut käytössä useissa Kuopion Kaupunginteatterissa esityksissä aina puhe- ja musiikkinäytelmistä musikaaleihin ja konsertteihin. Uutta äänentoistoa on kiitelty niin talossa kuin sen ulkopuolellakin. Jopa Savon Sanomat kehuivat äänentoistoa parhaillaan teatterissa pyörivän Cabaret-esityksen kritiikissä.

“Se on meidän ensimmäinen äänentoistojärjestelmä, joka on saanut kehuja teatteriesityksen kritiikissä. Samoin sekä talon henkilökunta että yleisö ovat pääsääntöisesti kehuneet äänentoistoa.”

Juha Westman kiittelee sujuvasti mennyttä asennusta:

“Asennus sujui mitä helpoiten ja ammattitaidolla. Yhteistyö msonicin kanssa on toiminut aina hyvin.”

LISÄTIETOJA: