Monipuolinen Avid VENUE | S6L-24D -livemikseri sopii Peacock-teatterin vauhdikkaaseen arkeen

Linnanmäellä sijaitseva nostalginen Peacock-teatteri koki uudistuksen viime keväänä, kun Suomen Komediateatteri ryhtyi hallinnoimaan Peacockin ohjelmistoa. Samalla tuli tarve päivittää myös äänilaitteisto vastaamaan teatterin tarpeita ja uudeksi livemikseriksi valikoitui Avid VENUE | S6L-24D.

Jututimme Suomen Komediateatterissa teknisenä johtajana ja äänisuunnittelijana työskentelevää Tapio Pennasta, joka kertoi meille teatterin kuulumisia sekä käyttökokemuksiaan tuoreesta livemikseristä.

Kauanko olet ollut talossa ja millaisia työpäiväsi ovat?

“Suomen Komediateatterissa olen työskennellyt vakituisesti äänipuolella 90-luvun lopulta, eli parikymmentä vuotta on tullut täyteen. Nautin edelleen mahtavan hienosta ilmapiiristä, joka meidän teatterissa vallitsee.

Teknisenä johtajana vastaan Peacockin tekniikan rullaavuudesta niin henkilöiden kuin laitteiston osalta. Lisäksi vastaan kiertävien esitysten järjestelyiden teknisistä puitteista. Ajan myös itse äänet esityksissä mahdollisuuksien mukaan.

Aiemmin urallani olen kiertänyt yli 30:ssä maassa etupään miksaajana raskaamman musiikin parissa. Kiertueilla työskenneltiin hyvin vaihtelevissa olosuhteissa, joten nykyään arvostan vakituisella näyttämöllä työskentelyä.”

Miksi päädyitte hankkimaan juuri Avid VENUE | S6L-24D -livemikserin Peacock-teatteriin?

“Otin yhteyttä msonicin Ossi Männikköön ja kyselin tarjouksia erilaisista mikserivaihtoehdoista, jolloin Ossi ehdotti tutustumista S6L-järjestelmään. Se tuntui suoralta kädeltä täydelliseltä juuri meidän haastavaan käyttöön.

Itselläni on myös aiempaa kokemusta keikkatilanteissa VENUE-ympäristöstä, josta olen pitänyt. Nyt S6L-24D-ohjainpinnalla tämä on täydellinen paketti. Myös 20 vuoden kokemus Pro Toolsin käytöstä tuki Avidin valintaa.”

avid-s6l
”Avid VENUE | S6L-24D-ohjainpinnalla tämä on täydellinen paketti”, Suomen Komediateatterin tekninen johtaja Tapio Pennanen kehuu.


Millaiset käyttökokemukset teillä on livemikseristä?

“Avid VENUE | S6L-24D on palvellut erittäin hyvin ilman minkäänlaisia ongelmia vaativissa revyy-, musikaali-, musiikki- sekä näytelmätuotannoissa jo noin sadan esityksen ajan. S6L:n snapshottien ja pöydän layouttien nopea ja jouheva ohjelmointi sekä muokattavuus on parasta erityisesti nopeatempoisten sketsi- ja livemusiikkipitoisten, tilanteesta toiseen vaihtuvia kohtauksia sisältävien revyiden osalta.

Tietenkin myös täysi integraatio Pro Toolsin kanssa on parhautta. Soundeja voi viilata, ja jos näyttelijällä on ääni maassa, voi laulusuorituksen pelastaa tallenteesta playbackaten.

Ylipäätään VENUE | S6L-24D:n soundi on parasta!”

Millaisissa tuotannoissa Avid VENUE | S6L-24D on ollut mukana? Miten livemikseri on niistä selviytynyt?

“S6L on ollut mukana muun muassa teatterinäytelmissä, Nelosen Stand Up! -tv-taltioinneissa, UIT:n revyyssä, Maailmanlopun revyyssä sekä useissa muissa musiikkipitoisissa tilaisuuksissa. S6L on selviytynyt monipuolisuudellaan suvereenisti kaikista tuotannoista.

Peacockissa on melko vaativat olosuhteet yli 800:n katsojan kapasiteetin sekä suurehkon tilan vuoksi. Lisäksi monipuoliset, vaihtuvat tuotannot teatterista elävään musiikkiin asettavat haasteita kaluston suhteen. Mutta S6L:n fleksiibeli monipuolisuus vastaa haasteisiin erittäin hyvin!”

Peacock-teatterin äänikaluston on pysyttävä perässä nopeatempoisissa ja vaihtelevissa esityksissä. Tapio Pennasen mukaan Avid VENUE | S6L-24D on vastannut tarpeisiin loistavasti.


Lisätietoa VENUE | S6L -mikseristä saat Ossi Männiköltä, ossi@msonic.fi tai Tero Höltältä, tero@msonic.fi.