d&b Soundscape-prosessointi luo virtuaalisen äänimaiseman Tampere Filharmonian supersuosittuun Puistokonserttiin 9.8.!

d&b audiotechnik-soundscape

Akun Tehdas hankki Pohjoismaissa ensimmäisenä toukokuussa 2019 msonic oy:stä asiakkaidensa käyttöön ns. virtuaalista äänimaisemaa luovan d&b Soundscape-prosessoinnin, jonka avulla varmistetaan että esityksen visuaalinen ja akustinen havainto täsmäävät täydellisesti.

Konsertin järjestävät Tampere-talo ja Tampereen Sähkölaitos yhdessä Tampere filharmonian kanssa ja se pidetään Sorsapuistossa 9.8. klo 19 alkaen.

Tapahtuman äänentoistosta vastaava Samuel Merisalo Akun Tehtaalta vinkkaa: “Jos haluat kuulla miten Soundscapen äänilähteiden lokalisointi toimii, kannattaa etsiä kuuntelupaikka maksimissaan 50 metrin päästä lavasta. Tällöin kuulet eri soittimien sijoittelusta kuuluvat erot. Mitä kauemmaksi lavasta siirrytään, sitä kapeammaksi äänen lokalisointi toki muuttuu. Lokalisoinnin etu on se, että optimaalinen kuuntelupaikka ei enää sijaitsekaan vain yleisön keskiosassa, vaan myös sivuilla on hyvä kokea.”

Samuel Merisalo jatkaa:

“Haluamme Akun Tehtaalla, ettei tapahtumaan osallistuvan yleisön huomio keskity hetkeäkään taiteesta epäolennaisiin seikkoihin. Siksi uskomme, että Soundscapen mukanaan tuoma äänen selkeys (stereojärjestelmään verrattuna) parantaa musiikista nauttimisen kokemusta entisestään. Mielellämme kuulemme myös yleisön kommentteja jälkikäteen, sillä euroopanlaajuisesti Soundscapea ei ole vielä käytetty kovinkaan monessa ulkoilmakonsertissa.”

Lisätietoja: