DJ Slow & Universal Audio

Arvostettu tuottaja, dj ja muusikko DJ Slow juhlisti 30-vuotista taitelijauraansa uudella hittipotentiaalia täynnä olevalla singlellä Something To Say. Single on DJ Slow’n ensimmäinen soolojulkaisu kymmeneen vuoteen ja sen masteroinnista vastaavat juuri Grammyllä palkitut amerikkalaiset huipputekijät Greg Calbi ja Steve Fallone (Tame Impala, Bon Iver, Kacey Musgraves, Bob Dylan, Taylor Swift).

“On todella siistiä tehdä taas uutta musiikkia! Minulla ei suinkaan ollut suunnitelmissa tehdä soolobiisejä, mutta jotenkin energiat vain veivät siihen suuntaan ja uudet kappaleet alkoivat syntymään kepeästi, kaipa minulla on yhä jotain sanottavaa.” – kertoo DJ Slow paluusinglestä kepeä hymy naamallaan.

Paluusingle Something To Say tuo jo ensikuulemalla paljon lämpöä maailmaan – se kuulostaa samalla tuoreelta ja tutulta sekä kepeältä ja halaavalta. Musiikillisesti single seikkailee jossain Mobyn kulta-ajan ja tämän hetken halutuimman tuottajan, Fred againin, maailmoissa. Singlen kannen on suunnitellut Janne Uotila, joka tunnetaan muun muassa HIM-yhtyeen klassikkolevyjen kansista.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi tasan 30 vuotta siitä, kun nuori Vellu Maurola, alias DJ Slow, asteli Helsingin legendaarisen yökerho Bottan lavalle osallistuakseen ensimmäiseen DMC DJ Mixing Champion -kilpailuunsa. Alaikäinen DJ sai osallistua kilpailuun lupaamalla yökerhon ovimiehelle, että lähtisi kotiin heti kisan jälkeen. DJ Slow hurmasi kaikki, voitti kilpailun ja juhli voittoa valomerkkiin saakka. Siitä illasta alkoi Maurolan pitkä ja arvostettu ura musiikin ja parissa.

Uransa aikana DJ Slow on keikkaillut ympäri maailmaa, tehnyt paljon elokuva-, mainos- ja tv-musiikkia, suunnitellut äänitaideteoksia muun muassa Jani Leinosen ja EGSin kanssa, tehnyt lukuisia remixejä eri artisteille ja julkaissut musiikkia SlowHill- ja Pepe Deluxé -yhtyeissä sekä sooloartistina. DMC DJ Mixing Champion -mestaruuden hän voitti neljä kertaa peräjälkeen.

Kansainvälistä menestystä Maurola pääsi maistelemaan vuosituhannen vaihteessa Pepe Deluxén riveissä, jonka perustajäsen hän on yhdessä JA-Jazzin ja James Spectrumin kanssa. Pepe Deluxén kappale Before You Leave soi Leviksen maailmanlaajuisessa mainoskampanjassa ja palkittiin Cannesissa vuoden 2001 parhaana mainosmusiikkina.

Maurola lähti Pepe Deluxésta ensimmäisen albumin jälkeen ryhtyen soolouralle ja perusti yhdessä Rinneradiosta tutun Tapani Rinteen kanssa SlowHill-yhtyeen. SlowHillin debyyttialbumi Finndisc julkaistiin kansainvälisesti legendaarisen Blue Note -levymerkin kautta vuonna 2002.

DJ Slow’n ensimmäisen sooloabumi This Is Now näki päivänvalon vuonna 2003. Levy yhdisteli tyylillä samplepohjaista hiphopia, chillout-tunnelmaa ja letkeästi funkahtavaa bigbeatia, levyllä vierailivat laulajina muun muassa J.Karjalainen ja The Crash -yhtyeen Teemu Brunila, nähtiinpä Keep Moving -kappaleen musiikkivideolla tanssimassa Maria Veitolakin. Slow-nimellä julkaistu toinen sooloalbumi Pronto! julkaistiin vuonna 2006.

Vellu vastaa muutamaan kysymykseen

Olet käyttänyt UAD tuotteita jo jonkin aikaa, mistä kaikki sai alkunsa?

Vuonna 2017 asuin Los Angelesissa lähes vuoden ja tein siellä päätyökseni aivan muita hommia kuin musiikkia. Oli kuitenkin tarve saada kompakti studio mukaan, ja mietin että mikä olisi markkinoiden paras audio interface ja nopeasti tuli selväksi että UAD Apollo Twin oli oikeastaan kaikkien huipputuottajien valinta.

Jos pitäisi mainita 3 asiaa joihin olet ollut tyytyväinen UAD Apollo Twinissä niin mitkä ne olisivat?

No ensinnäkin käytön helppous! Käytän DAW:na Logic Prota jota olen muuten käyttänyt jo ainakin 25-vuotta ja sen kanssa Apollo Twin X ja plugarit toimivat saumattomasti yhteen. Workflow pysyy hyvänä, kun ei ole yhtään latenssia, vaan kaikki hoituu saumattomasti.

Toiseksi hardwaren oma DSP on loistava asia jakamaan kuormaa koneen ja audio interfacen välillä.

Kolmanneksi plugareiden laatu on vertaansa vailla. Esimerkiksi Neve 2073, Avalon Vt 737sp ja UA-610A etuasteet ovat kovassa käytössä omissa tuotannoissa. Ja tietysti Lexiconin reverbit ja klassinen Capitol Chambers toimii aina täydellisesti, joskin pitää muistaa että varsinkin tuo Capitol Chambers haukkaa Apollon DSP:tä aikalailla.

 

28.5.2022 ilmestyi äärimmäisen tyylikäs tunnelmalevy ”One Sax, Two Turntables & Three Letters.” Julkaisun takana on chill-tyylittelyn mestari SlowHill ja grafiittitaiteilija EGS.

 

Albumi kannattaa ottaa kuunteluun. Se on tyylikäs sekoitus jazzia, 90-lukuista triphopia ja chillailua sekä hiphopia. Samalla lämpimän retro ja kuitenkin täysin ajassa olevaa musiikkia. Ja Universal Audio on tässäkin osallisena.