Akun Tehdas & DirectOut

Kesä on kiireistä festariaikaa. Onnistuimme tavoittamaan Akun Tehtaan järjestelmäsuunnittelija Samuel Merisalon Suvilahden vanhalla voimalaitosalueella. Halusimme vaihtaa hänen kanssaan muutaman sanan uudesta hankinnasta.

Olette hankkineet Direct Outin Prodigy.MP -järjestelmän Unlimited-softapaketilla. Paketti sisältää kaikki lisennssit. Mihin tarkoitukseen hankitte tämän?

Äänentoistojärjestelmän matriisimikseriksi. Prodigy tarjoaa helpon ja käytännöllisen ratkaisun tuleviin keikkoihin. Tämä on loistava ratkaisu keikoille missä yhdistellään omia ja talon kaiuttimia keskenään. Kuten Nokia-areena.

Missä olette jo käyttäneet Prodigya?

Ruisrockissa, Pori Jazzissa ja nyt Flow festareilla

Onko tiedossa jo muita isompia tuotantoja missä tätä tullaan käyttämään?

Prodigy on niin monipuolinen, että sille tulee olemaan paljon erilaista käyttöä esimerkiksi tulevissa Nokia-areenan tapahtumissa. Myös Elämäni Biisissä joudutaan tekemään paljon erilaisia matrisointiratkaisuja. Siellä on päätylavalla oleva äänentoisto ja 360° äänentoisto keskellä salia olevalla lavalla. Prodigy.MP on omiaan tällaiseen käyttöön.

Globcon-softa

 

Mitä haluaisit kertoa Prodigy.MP unlimited -järjestelmän käytöstä.

Progidy on helppo ja käytännöllinen työkalu. Myös isot ulkomaiset artistit arvostavat näin laadukkaita laitteita. Festifaaleilla se on herättänyt jo paljon positiivista keskustelua. Prodigy selkeästi tunnetaan laadukkaana järjestelmänä koska se on yleistynyt jo paljon suuremmissa tuotannoissa maailmalla.

Modulaarisuus eri korteilla on erittäin merkittävä asia (uusin lisäys on AVB-Milan -kortti). Backup järjestelmäkäytössä, kuten taustanauhoissa laite on erittäin kätevä. Integraatio Smaartin kanssa on meille erittäin tärkeä ominaisuus. Järjestelmiä ajatellaan aina sen toimivuuden kannalta. Tuplavirtalähteet ja varma laadukas toimivuus ovat osa laatua Prodigyn kohdalla.

OSC ja Ember+ tuen avulla on mahdollista tehdä todella monipuolisia ohjausjärjestelmiä. Streamdeckille tai ulkoisille fader-pinnoille voi esimerkiksi tehdä ohjauksia oman tarpeen mukaan. 8-kanavaisella etuastekortilla pystytään tekemään pieniä juontolangattomia tai vastaavia. Ja tämä kaikki ilman erillistä mikseriä, koska Prodigystä löytyy mikserinkin ominaisuudet.

Samuel Merisalo (oik.) ja Ossi Männikkö Suvilahdessa.

 

Akun Tehtaalle

 

DirectOutin Tutorials-sivulta löydät hyviä videoita, jotka kertovat tuotteen ominaisuuksista ja niiden käyttösovellutuksista. Helpottavat käyttöönottoa ja hallintaa Globcon-softan avulla.

DirectOut Tutorials

 

Lisätietoja, kiitos.