S3L-X -livemikserissä on soundi kunnossa

Semmareiden Janne Kettunen kertoo kokemuksiaan S3L-X -livemikseristä

Seminaarinmäen mieslaulajien Hullun hommaa -levyn julkistuskiertue piti sisällään peräti 13 keikkaa Suomen suurimmissa konserttisaleissa. Janne Kettunen on ohjelmoinut Semmareiden kiertueita useana vuonna ja viimeisimmät pari vuotta hän on työskennellyt Avid VENUE | S3L-X -livemikserillä. Janne kertoi meille kokemuksiaan S3L-X:stä.

Kettunen käyttää S3L-X -livemikseriä monipuolisesti, Hullun hommaa -kiertueella sillä käskytettiin esimerkiksi Resolumea. Valokuva: Pekko Mustonen

 

S3L-X toimiva ratkaisu kiertueella

Semmareilla oli aiemmin käytössä Avidin Venue Profile, joka toimi hyvin.

“Teemme paljon keikkoja ulkomailla ja S3L-X on kokonsa puolesta sopiva, koska sen saa mukaan samaan koneeseen jolla bändi matkustaa. Aikaisemmin rahtimaksut olivat melkoisen mittavat”, kertoo Kettunen.

Kettusen käyttökokemukset S3L-X -livemikseristä ovat positiiviset.

“Hyvin on lauta palvellut ja pääosin siitä on hyvää sanottavaa. Se tärkein, eli soundi on kunnossa. Käytämme lautaa aika monipuolisesti ja se tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Hullun hommaa -kiertueella sillä käskytettiin mm. Resolumea.”

User-näkymä helpottaa biisikohtaista ohjelmointia

“User -näkymä on todella hyvä, ja koska sen voi ohjelmoida biisikohtaisesti, isompaa fader -määrää ei ole ollut ikävä. Events-toiminnoilla voi tehdä myös paljon. Keikan voi helposti äänittää moniraitana Pro Tools:iin, mutta kätevää on myös mahdollisuus äänittää stereoinfo suoraan muistitikulle”, Kettunen toteaa.