Krapin Paja & Adamson 2022 / 2023

Tuusulalaisille Krapin Paja ja sen ympäristö ovat tuttuja paikkoja jo monen vuoden takaa. Mikäli et ole vielä viraillut Krapin Pajalla, se kannattaa ehdottomasti laittaa kesän vierailukalenteriin.

Krapin Paja on varsin ainutlaatuinen kulttuuri- ja tapahtumatalo. Pajassa järjestetään musiikki- ja teatteriklubeja sekä yksityisiä juhlia, kokouksia ja tapahtumia läpi vuoden. Viikottaiset yleisölle avoimet klubit muodostavat Pajan ohjelmistorungon. Pajassa voi nauttia elämästä hyvien juomien ja ruuan kera niin klubeilla, juhlissa kuin tapahtumissakin.

Altti Uhlenius

Monet vierailijat eri konserteissa kertoivat Krapin Pajan olevan heille kesän kohokohta. Ja kaikki sanoivat käyneensä siellä pitkään.

Paikan suosio ei ole ihme, sillä Krapin Pajan vetäjä Altti Uhlenius on onnistunut luomaan äärimmäisen toimivan konseptin, joka tarjoaa luonnonläheisen miljöön järkevän matkan päässä Helsingin keskustasta. Heidän perusajatuksena on väkimäärän pitäminen rajallisena, jotta palvelu ja ihmisten viihtyvyys ei kärsi.

2022 kesän ohjelmisto oli jo lyöty lukkoon. Puistokonserttien äänentoistojärjestelmä oli seuraavaksi hankintalistalla. Altti Uhlenius ja Overture Audion Tero Hölttä ovat tehneet pitkään yhteistyötä. Teron myötävaikutuksella msonic ryhtyi keskustelemaan uuden Adamson-äänentoistojärjestelmän käytöstä Krapin puistokonserttialueella.

Neuvottelujen ja pohdintojen jälkeen päädyttiin Adamson Intelligent CS -järjestelmään. Miksi CS-järjestelmä? Kaiuttimien hyvä soundi ilman prosessointia, järkevä koko, nerokas aktiivi (Milan), elementtien Kevlar-materiaali on epäherkkä kosteudelle ja järkevä paino. CS-järjestelmä on yksi ensimmäisistä Milan sertifikaatin saaneista kaiutinjärjestelmistä ja Adamson on ollut keskeinen Avnu Express Test Suiten kehittäjä.

Adamson CS-7 -kaiutinbanaanit ja subwooferit kasattiin Varovan tiloihin ennen toimitusta Krapin Pajalle. Varovan tiloissa oli hyvä tsekata Milan-kytkennät, muut kaapeloinnit ja suorittaa perustestaukset.

 

Suomen kesä näytti parhaat puolensa kun Adamson setti matkasi kohti Tuusulaa.

Lavan molemmille puolille rakennettiin ”koukut” CS-7 line-array nippuja varten. Kaiuttimet pysyivät ylhäällä koko kesän. Satoi tai paistoi. Myrskysi tai oli tyyntä.

Valmistajan asiantuntijana koeponnistuksissa mukana oli  Jochen Sommer.  Hänellä on monen vuoden kokemus. Lopullisen hienosäädön suoritti ääniguru Reima Saarinen. Loppukaneetilla ”kyllä tällä voi vetää”.

ADAMSON CS Line Array setin korkkasi energinen Erja Lyytinen 30.6.2022. Ja tyylillä. Alue oli lähes täynnä ja Lyytinen piti yleisöä hyppysissään.

Mitäpä muuta voi odottaa blueskuningattarelta, joka hätyyttelee maailman parhaan kitaristin pystiä.

Miksauksesta vastasi HudaHuda.

 

Olavi Uusivirta räjäytti potin 6.7.2022. Upea ilma, hyvä määrä faneja, toimivat palvelut, tiiviisti toimiva bändi ja tietysti itse Mr. Uusivirta. Bändi saapui paikalle hyvissä ajoin. Tekivät soundchekin ja säntäsivät Krapin savusaunaan.

Adamson CS-7 -linearray setti välitti yleisölle hyvässä balanssissa olevan miksauksen. Hanikoissa loisti Perttu Kortesniemi.

7.7.2022 lavan valtasi värikäs Maija Vilkkumaa. Show oli vauhdikas ja yleisö eli täysillä mukana. Kuulimme komean hittikimaran. Ja mikä parasta,  Krapi tuntuu olevan sateelta vapaalla alueella. Tälläkään kerralla sade ei tuonut kuuntelukokemukseen lisähaasteita. Hyvä miksaus. Kiitos xx. Ja erityismainintana täytyy korostaa tyylikkäiden valojen osuutta kokonaisuudessa. Valovastaavana:

Laura Voutilainen astui lavalle perjantaina 8.7.2022. Ja ammattitaitoinen artisti yhdistettynä ammattitaitoiseen bändiin sai viikonloppua odottelevan Krapin Pajan sykkimään.

Voutilaisen lavakarisma puri ja yleisö nautti. Niin kuin kaikissa muissakin konserteissa. Kiitos Laura! Miksaajana toimi XX.

Mariska valloitti Krapin Pajan puistokonsertin 13.7.2022. Mariskan esiintymisestä kävi selkeästi ilmi artistin monipuolisuus ja usean eri genren hallinta.

Mariska on sanoittanut muiden artistien hittibiisejä. Ja hänet palkittiin Työväen Sivistysliiton myöntämällä Reino Helismaa -palkinnolla 2022. Miksauksesta vastasi xx ja valoissa. Kuva Sami Mannerheimo.

 

Anssi Kela teki torstaina 14.7.2022 selvää jälkeä Krapin Pajalla. Miehen hittikavalkadi on varsin merkittävä. Pekka ja Susi -yhtyeen jälkeen on tapahtunut paljon. Sooloalbumeista on siunaantunut hyvä määrä kultaa ja platinaa. Krapin puistokonsertin estradilla näimme Kelan uskomattoman taitavaa kitarointia.

Ja soundien takana oli Kelan pitkäaikainen miksaaja Pete Knuutinen.

 

Krapin Pajan ADAMSON Intelligent CS -äänentoistojärjestelmä 2022:

16 kpl CS7 line-array -kaiutinta, 8 per puoli. CS7 on älykäs täyden kaistan 2-tie kaiutin, joka on suunniteltu vaativaan käyttöön. Älykkään kaiuttimesta tekee DSP:llä varustettu integroitu päätevahvistin. Älykkyyosamäärää lisää Milan™-sertifiointi, mikä varmistaa yhteensopivuuden kaikkien muiden Milan-sertifioitujen laitteiden kanssa samassa verkossa. CS7 noudattaa Adamson-periaatteita; erinomainen soundi ilman prosessointia. Tämä johtuu optimoidusta kotelorakenteesta ja itse suunnitelluista elementeistä.

LF-elementtinä toimivat kaksi ND7-LM16 7” Kevlar® Neodymium Driveria ja HF-elementtinä Adamson NH3 3” Diaphragm / 1.4” Exit Compression Driver. Nimellinen dispersio (H x V) on 100° x 12.5° ja vaste on 80Hz – 18 kHz. Riggaus hoituu Slidelock Rigging Systemillä.

x kpl CS119 subwooferia, sijoitettu lavan alle, alkuvaiheessa kokoonpano oli kaksi fbf kardioidi -asetelmaa. Puurarhajuhlilla subwoofereiden setupppia ja määrää hieman muutettiin.

S7P -kaiuttimet frontfilleinä

CS10P -kaiuttimet outfilleinä.

Signaali FOH:n ja lavan välillä tapahtui AVB Milanilla. Tämän roolin hoitajina toimivat Adamson Gatewayt. Miksaaja pystyi valikoimaan haluaako hän syöttää AES/EBU vai analogisignaalia järjestelmään. Mikäli konsolista saadaan ulos AVB Milania, niin sehän olisi toiminut pakettiin vielä paremmin.

 

 

Perjantai 15.7. – Von Hertzen Brothers
Lauantai 16.7. – Apocalyptica
Keskiviikko 20.7. – The 69 Eyes
Torstai 21.7. – Popeda
Perjantai 22.7. – Happoradio
Lauantai 23.7. – Michael Monroe
Keskiviikko 27.7. – Vesterinen yhtyeineen
Torstai 11.8. – Ismo Alanko
Perjantai 12.8. – Herra Ylppö
Lauantai 13.8. – Elastinen

Parhaat suomalaiset artistit upeassa ympäristössä;

Torstai 30.6. – Erja Lyytinen
Keskiviikko 6.7. – Olavi Uusivirta
Torstai 7.7. – Maija Vilkkumaa
Perjantai 8.7. – Laura Voutilainen
Keskiviikko 13.7. – Mariska
Torstai 14.7. – Anssi Kela
Perjantai 15.7. – Von Hertzen Brothers
Lauantai 16.7. – Apocalyptica
Keskiviikko 20.7. – The 69 Eyes
Torstai 21.7. – Popeda
Perjantai 22.7. – Happoradio
Lauantai 23.7. – Michael Monroe
Keskiviikko 27.7. – Vesterinen yhtyeineen
Torstai 11.8. – Ismo Alanko
Perjantai 12.8. – Herra Ylppö
Lauantai 13.8. – Elastinen