Yhdessä tekemisen ja tiedon jakamisen tärkeys korostuivat Avita Audiovisual Expossa

msonicin ja Genelecin yhteisellä osastolla Avita Audiovisual Expossa kävi kuhina, kun alan ammattilaiset vaihtoivat kuulumisia baristojen loihtimien cappuccinojen äärellä. Keskusteluissa vilisivät teemat, kuten yhdessä tekeminen ja tiedon jakaminen. Sukella messujen tunnelmaan ja lue, mitä alan tekijöille kuuluu. 

 

Muusikko ja äänialan ammattilainen Ilkka Ruutu ja Helsingin Kaupunginteatterin äänisuunnittelija Kai Poutanen ovat messuilla iloisissa tunnelmissa. Ruutu on juuri palannut inspiroituneena Etelä-Ranskasta Mix with the masters -workshopista, jossa hän pääsi 23 Grammy-palkintoa voittaneen Al Schmittin oppiin.

“Se oli ihan älyttömän siisti kokemus! Sain workshopista paljon uutta inspiraatiota työhöni”, Ruutu hehkuttaa.

Kai Poutanen on työskennellyt tänä vuonna muun muassa Pieni merenneito -tuotannon parissa. Hän kertoo kutsuneensa vastikään Ilkka Ruudun Helsingin Kaupunginteatterin etupäähän sparraamaan ja vaihtamaan ajatuksia. Miehet ovat yhtä mieltä siitä, että ala kaipaa lisää yhdessä tekemistä.

“Tiedon jakaminen on tällä alalla se juttu. Yhteistyötä on ehdottomasti lisättävä niin ammattilaisten kuin alan opiskelijoiden kesken. Live-puolella ja teattereissa työskentelevien olisi hyvä tutustua enemmän toisiinsa ja jakaa ideoita ja ajatuksia. Ollaan mieluummin kavereita kuin vihollisia”, Kai Poutanen sanoo ja vihjaa, että tulevaisuudelle saattaa olla suunnitteilla tapahtuma, jossa alan ammattilaiset pääsevät jakamaan tietoa toisilleen ja alan opiskelijoille.

Helsingin Kaupunginteatterin äänisuunnittelija Kai Poutanen (vas.) ja muusikko Ilkka Ruutu (oik.) vaihtoivat kuulumisia msonicin Teron ja Reiman kanssa.

 

Myös The Fried Musicin perustajajäsen ja miksaaja Arttu Peljolla on hymy herkässä. Hänen miksauspöydältään on juuri valmistunut Egotripistä tutun Knipin soololevy, ja aiemmin samana päivänä on julkaistu iso uutinen: Teemu Brunila ja Jukka Immonen ovat perustaneet yhdessä norjalaisen musiikkituottajan Axidentin eli Andreas Schullerin kanssa yhteisen musiikkikustantamon, Nordic Music Partnersin. Uuden kustantamon tavoitteena on saada kansainvälistä näkyvyyttä pohjoismaisille musiikintekijöille. 

“Se on hieno väylä saada suomalaisen musiikin soimaan aiempaa kovempaa maailmalla”, Peljo iloitsee.

Emilio Cornelli Clay Paky’ltä esitteli Tuotelavalla Xtylos-laservaloheitintä.

 

Amanda Kareenkoski ja Jari-Jukka Nippala kuuntelivat kiinnostuneena eturivissä.

Clay Pakyn uutuus ihastutti Tuotelavalla

Tuotelava keräsi täyden yleisön, kun Emilio Cornelli Clay Paky’ltä esitteli innovatiivista uutuustuotetta, Xtylos-laservaloheitintä. Tavoitimme esityksen jälkeen Amanda Kareenkosken Kuusankosken Pato Klubilta sekä Jari-Jukka Nippalan Funny Farm Studiolta keskustelemasta Cornellin kanssa valaistusratkaisuista. 

“Kerrankin messuilla on hyvännäköistä materiaalia ja rakenteita. Tässähän on ihan pyörällä päästään. Onneksi on hyvää kahvia!” Kareenkoski naurahtaa.

Amanda Kareenkoski toimii yrittäjänä Pato Klubissa, joka on uniikki, tunnelmallinen tehdashalli Kuusankosken Taideruukissa. Pato Klubilla ja Areenalla järjestetään kulttuuritapahtumia, kuten suosittuja sunnuntaiklubeja ja stand up -esityksiä. 

“Haluan ymmärtää mistä puhutaan, kun ostan palveluita. Teollisuushalli luo omat haasteensa ääneen ja valojen ripustamiseen. Täältä messuilta olen saanut paljon inspiraatiota”, Kareenkoski kertoo.

Tekniikantoimittajana sekä äänen ja valon parissa työskentelevä Jari-Jukka Nippala toimittaa tuotteita ja palveluita muun muassa Pato Klubille. 

“msonicin kanssa on leppoisaa ja helppoa tehdä yhteistyötä. Neuvoja ja apuja saa aina, kun tarvitsee”, hän kiittelee.

msonicin ja Genelecin yhteinen osasto Avita Audiovisual Expossa täyttyi iloisesta puheensorinasta molempina messupäivinä.

 

Myös Vantaan kaupungin Nuorisopalvelujen ylläpitämän Kulttuuritehdas Vernissan käyttömestari Timo Itkonen ehti kiireisestä syksystä huolimatta piipahtamaan messuilla. Tikkurilan kauniissa jokirannasssa sijaitsevassa Vernissassa järjestetään vuosittain noin 200 kulttuuritapahtumaa ja kymmeniä muita tapahtumia. msonic toimitti Vernissaan uuden d&b äänentoiston viime vuoden loppupuolella. V- ja Y-sarjan kaiuttimista koostuvan äänentoiston virityksestä vastasivat msonicin Tero ja Reima. 

Timo Itkonen naureskelee, että oli tuolloin joululomalla, mutta hänen oli silti pakko lähteä kuuntelemaan uutta äänentoistoa lomastaan huolimatta.

“En vain voinut vastustaa kiusausta! Oli pakko päästä testaamaan uutta äänentoistoa. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Nyt hiphop-keikoilla matalimmatkin taajuudet tulevat vahvemmin esiin”, Itkonen sanoo.

Lämmin kiitos kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille inspiroivista kohtaamisista Avita Audiovisual Expossa!