Tyylikkäät Sonance-asennuskaiuttimet viimeistelevät Surf House Helsingin tunnelman

Pasilan Mall of Triplan kellarikerroksessa pääsee leppoisaan kesätunnelmaan ympäri vuoden. Sisäsurffaukseen erikoistuneessa Surf House Helsingissä 27 asteen sisälämpötila, aidot palmupuut ja kaiuttimista kantautuvat letkeät reggae-rytmit takaavat kansainvälisen rantatunnelman.

 

msonic Oy toimitti Surf Houseen korkealaatuisen äänentoiston. Äänisuunnittelusta vastasi msonicin kanssa yhteistyössä Jukka Kavén ja sähköurakoitsija toteutti kaapeloinnin msonicin suunnitelman pohjalta.

Surf House Helsingin rennon tyylikästä sisustusta tukemaan valittiin kalifornialaisen Sonancen asennuskaiuttimet, sekä yökerhotason äänenpainetta saatiin d&b audiotechnikin kaiutinvalikoimasta. Surf House Helsingin Janne Miikkulaisen mukaan laadukkaaseen äänentoistoon investoiminen kannatti.

“Lähdimme hakemaan laadullisesti parasta mahdollista soundia ja investoimme sekä suunnitteluun ja laitehankintaan mittavasti. Se maksaa itsensä takaisin, kun asiakas viihtyy pitkään, vaikkei hän itse välttämättä oikein tiedä miksi. Se on lämpötilan, aitojen palmujen, sisustuksen ja äänentoiston täydellinen symbioosi.” 

Sonancen kaiuttimet soveltuvat monenlaisiin asennuskohteisiin

Sekä Jukka Kavén että msonicin projektipäällikkö Antti Tuoriniemi kertovat yhdistelmän olevan erityisen onnistunut.

“d&b:n mukana oleminen oli minulle selvää ensimmäisestä päivästä lähtien. Sonancen AV-asennuskaiuttimet ovat mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Kaiuttimissa on pehmeä ja miellyttävän tasainen ääni, ehdottomasti uusi suosikkini taustamusiikin soittamiseen”, Kavén kehuu.

“Sonancessa on erinomainen hinta-hupisuhde. Kaiuttimissa on laadukas soundi ja hyvännäköinen design, joka täydentää sisustusta”, Tuoriniemi lisää.

Sonance tarjoaa vähäeleisen tyylikkäitä ratkaisuja, äänenlaadusta tinkimättä. Sonancen suunnittelufilosofiana on, että kaiuttimet sulautuvat kauniisti osaksi sisustusta. Antti Tuoriniemi sanoo, että useat sisustusarkkitehdit ovatkin ihastuneet merkin kaiuttimiin niiden esteettisen ja monikäyttöisen muotoilunsa ansiosta.

Sonancen monipuolisesta tarjonnasta Surf Houseen valikoitui useita Pro-sarjan malleja, kuten Sonance Surface Mount -pinta-asennuskaiuttimia ja ripustettavia, valaisinmuotoilusta vaikutteita ottavia Pendant-malleja.

“Sonancen Pendant-kaiuttimia on saatavilla mustana ja valkoisena ja ne voidaan myös maalata sisustukseen sopivaksi”, Tuoriniemi kertoo.

Sonance Pendant-asennuskaiuttimen designiin on otettu vaikutteita valaisinmuotoilusta.

msonic tukee urakoitsijan työtä

Antti Tuoriniemen mukaan Sonancen kaiutinsarja on erityisen urakoitsijaystävällinen. Asentamisen helppous on otettu hyvin huomioon suunnitteluvaiheessa. Esimerkiksi Surface Mount -mallissa kaiutinjohdon liitännät ovat sijoiteltu kaiuttimen etupuolelle, mikä tekee asentamisesta vaivatonta. 

msonic Oy auttaa urakoitsijaa myös kaiuttimien valinnassa sekä asennussuunnitelman teossa. Asennuksen jälkeen msonicin Reima Saarinen hoitaa kaiuttimien virityksen.

“Suunnitelman pohjalta sähköurakoitsijankin on vaivatonta asentaa kaiuttimet paikoilleen. Tuemme ja autamme urakoitsijaa koko projektin ajan”, Antti Tuoriniemi kertoo.

Sonancen asennuskaiuttimissa on huomioitu asennusystävällisyys. Ne muokkautuvat matalaimpedanssiseksi, 70- ja 100-volttiseksi, mikä helpottaa suunnittelijan, sekä asentajan työtä.

 

 

d&b audiotechnikistä lisäpotkua surffausalueelle

Surf Housessa on useita erilaisia tiloja aina baarista lasten leikkipaikkaan ja saunasta neuvottelutiloihin. Tämän vuoksi äänisuunnittelun lähtökohtana oli tilan jakaminen eri alueisiin, jotta äänentoistoa voi hallita jokaisen alueen tarpeiden mukaan. Äänen siirrossa hyödynnettiin ravintolan sisäverkkoa ja Audinaten DANTE-adaptereita.

“Konseptimme äänentoisto eroaa laadullisesti useimmista harraste- ja tapahtumatiloista. Olemme aito beach club, jossa kuka tahansa dj-artisti pystyy soittamaan musiikkia niin, ettei lisä-äänentoistoa tarvita. Laadukas suunnittelu takaa sen, että kaikilla alueilla kuluu ääni tasaisesti ja myös surffauslaitteen veden kohinat ja muut on huomioitu. Vaikka musiikki on välillä iltabileissä kovalla, voi tilassa silti keskustella normaalisti”, Janne Miikkulainen sanoo.

Surf Housen äänentoiston voimakkuutta on vaivatonta säätää Yamahan WDCP:n ja iPadin avulla. Järjestelmä on kytketty samaan wifi-verkkoon prosessorin kanssa.

 

Jukka Kavén ja Antti Tuoriniemi kertovat, että suurimman haasteen äänisuunnitteluun toi äänekäs surffauslaite. Surffausalueella ja sen läheisyydessä vaaditaan isoa äänenpainetta, minkä vuoksi tilaan asennettiin d&b audiotechnikin kaiuttimet. 

“Surffausalueella olevien kaiuttimien pitää olla myös säänkestävät, koska vettä roiskuu koko ajan”, Tuoriniemi sanoo. 

“Headroom suunniteltiin riittäväksi kaikkiin olosuhteisiin. Tarvittaessa äänenpainetta riittää myös isoihin juhliin”, Kavén lisää. 

Janne Miikkulainen ja Jukka Kavén kertovat olevansa tyytyväisiä Surf House Helsingin äänisuunnittelun lopputulokseen sekä msonicin kanssa tehtyyn yhteistyöhön.

“msonic edustaa täydellistä luottamuskumppania erittäin kovilla ammattilaisilla. Iso hatunnosto Antti Tuoriniemelle, hänen esimerkillinen tukensa oli isossa roolissa koko laitteiden asennustöiden ajan!” Kavén kiittelee.

“Äänentoisto on laadullisesti huippuluokkaa. Selkeän käyttöliittymän ohjelmointi oli monimutkainen homma useiden erilaisten tilaratkaisujen vuoksi, mutta saimme sen msonicin avustuksella kuntoon”, Miikkulainen lisää.

Surf House Helsinkiin tehdyn huolellisen kaiutinsuunnittelun ansiosta ääni on tasainen kaikkialla.

 

Surf House Helsingin äänentoisto:
 • Yamaha MTX5-D + WDCP (iPad) 
 • Luminex GigaCore 12 Poe
 • QSC CXD4.3
 • d&b DS10
 • d&b 30D
 • d&b 24S WR
 • d&b 24S
 • d&b 12S
 • d&b 21S
 • Sonance PS-S83T
 • Sonance PS-P83T
 • Sonance PS-S63T

 

katso kaikki äänentoiston asennustuotteet