Reima ratkaisee: Suositun festariviikonlopun saldo: käytössä yli 1000 d&b audiotechnikin kaiutinta!

Kesän juhlakausi on kuumimmillaan, joten aloin pohtia, kuinka monet festivaalit 30.6.–2.7. oli varustettu d&b audiotechnik -kaiuttimilla. Asiasta oli otettava selvää, joten laitoin sähköpostia vuokrafirmoihin, joilla tiesin d&b-kaiuttimia olevan. Kun olin soittanut vielä parit puhelut perään, tulos alkoi hahmottua.

Kyseisenä viikonloppuna d&b audiotechnik -kaiuttimia oli käytössä ainakin seuraavissa tilaisuuksissa: Provinssi Seinäjoella, Tuska Helsingin Suvilahdessa, Puistoblues Järvenpäässä, Blockfest 10th Year Special Helsingin Kaisaniemessä, Iskelmä Festivaali Himoksella, Bättre Folk Oulussa, Go 90s Imatralla, Tammerkosken Sillalla Tampereella, Kalottjazz & Blues Festival Torniossa, Juva Rokkaa ja RUK:n kurssijuhlat Haminassa sekä parit häät.

Yhden viikonlopun aikana d&b:n kaiuttimia oli käytössä yhteensä yli 1041 kappaletta. Kaikki listatut kaiuttimet olivat vain yhdellä keikalla eli laskennassa vain kertaalleen mukana. Hurja määrä! Kyseisen viikonlopun 27 eri kaiutintyyppiä koostuivat J-, V-, Y-, T-, E-, Q- ja C-sarjoista.

d&b audiotechnikin kalustoa nähtiin muun muassa Tuska-festareilla. Kuva: Tuska

Tuhdeinta J-sarjaa oli keikalla kyseisenä viikonloppuna: J8/J12 116 kpl, J-SUB 128 kpl ja J-INFRA 36 kpl.

V8/V12-kaiuttimia oli käytössä 142 kappaletta. Määrällisesti eniten liikenteessä oli Q1-kaiuttimia, 151 kappaletta.

Front filleinä paikkansa ykkösenä on ottanut Y10P, ja niitä oli käytössä yhteensä 26 kappaletta.

d&b-kulmamonitoreja oli käytössä yhteensä 164, ja M4 oli suosituin malli huimalla 118 kappaleen määrällä.

Vanhinta kaartia edustaa tässä otannassa C7-pari, joka pääsi vielä hoitamaan arvostettua side fill -tehtävää. C7-kaiuttimet ilmestyivät markkinoille 1997. Itse tein niillä hymyssä suin useita satoja J. Karjalainen Electric Sauna -keikkoja.

ArrayProcessing oli käytössä useassa setissä. Vahvistimien perään en kysellyt, mutta aika rapea määrä niitäkin on tarvittu.

d&b audiotechnikin suosituin kulmamonitorimalli M4 The Hivesin keikalla Provinssissa. Kuva: Tomi Palsa / Provinssi

Viikonloppu, jonka perään kyselin, oli kesäkuun ja heinäkuun vaihde, 30.6.–2.7. Sain tiedot Akun Tehtaalta, Bright Finlandilta, Oulun kongressitekniikalta, Äänirasialta, AK Sound & Music Serviceltä, EventWorksilta, Sound Engineltä ja Ääni- ja valotekniikka Ruosilalta, Tuupa Recordsilta, AMS Oy:lta, Riemurinteeltä ja Närpes Ljud & Ljus Serviceltä. Jos teikäläisen kaitsarit puuttuivat tästä, laita viestiä ja päivitetään listaa!

Kesän keikat jatkuvat, ja esimerkiksi Akun Tehtaan äänijengi laski Facebookissa, että yhdellä kesän suurimmista tapahtumista, Pori Jazzissa heinäkuun puolivälissä, oli päälavalla Jamiroquain keikan aikana käytössä 138 d&b-kaiutinta. 

d&b audiotechnik ei varastossa pölyty!

Päivitys 24.7.2017: Listaa päivitetty tuoreilla tiedoilla.