Pasi Koivistoinen luottaa Hog 4 -valopöytään

On vuosi 2013, pääsiäinen. Jenni Vartiainen ja hänen valohenkilönsä Pasi Koivistoinen saapuvat msonicille ja noutavat mukaansa High End Systemsin Hog 4 -valopöydän. Pöytä saa ensimmäiset työkomennuksensa HIMin keikoille. Pasi Koivistoinen tekee seitsemän HIMin keikkaa Hog 4 -pöydällä ennen Jennin kuvioihin siirtymistä.

Lokakuussa 2013 Koivistoinen ohjelmoi Jenni Vartiaisen shown Hog 4 -valopöytään, jonka jälkeen pöytä ei ole ollut muussa käytössä, eikä vuokralla.

Kävimme kaksi vuotta myöhemmin kysymässä Pasilta kuulumisia ja miten työskentely pöydän kanssa on sujunut.

Jenni ja Pasi noutamassa Hog 4 -valopöytää msonicilta

Pasi kertoi, että on ollut valopöytäänsä erittäin tyytyväinen.

“Joku viisas joskus sanoi, että valopöytä on vähän samanlainen juttu kuin hanskat tai Leatherman, se mikä sopii itselle, se on sun valinta. Mä oon aina ollu HOG-mies”
Pasi Koivistoinen / Jenni Vartiainen

Kysyimme Pasilta, mitkä asiat hän kokee Hog 4 -pöydän kanssa työskentelyssä toimivimmiksi. Yhtenä omaa käytännön työtä helpottavana asiana Koivistoinen nosti esiin scenejen käytön.

“Savukoneet laitan sceneihin ja tämä säästää liukuja todella paljon. Talon savukoneet, omat savukoneet, talon hazerit ja omat hazerit ovat kaikki erikseen helposti kontrolloitavissa, mutta ilman, että se vie kovia liukuja tiskistä”, kertoo Koivistoinen.

Koivistoinen luottaa Hog 4 -valopöydässään group master fadereiden käyttöön.

“Itse käytän group mastereita, jolloin koko show on yhden liu’un takana. Jokainen biisi on omalla sivulla, mutta kaikki asiat tapahtuvat moleja ja etuvaloja lukuun ottamatta yhden liu’un takaa”, kertoo Koivistoinen

“Group master fadereiden käyttö nopeuttaa paljon käytännön asioita. Tarvittaessa kaiken voi aina rekata täysille. Ei tarvitse murehtia jos on eri tehoisia lamppuja, voin lennosta säätää miten paljon washeista tulee ulos. Esimerkiksi jos on todella tehokkaita washeja ja huonoja spotteja, voin näitä suoraan faderista tiputella. Strobot saattaa joskus olla ongelmallisia joissain pienissä sisätiloissa, tällöin voin lennosta heti himmentää niitä, ilman että tarvitsee kajota cue listaan ollenkaan”, kuvaa Koivistoinen työskentelyään.

Koivistoinen Hog 4-valopöydän kanssa Provinssirockissa 2015 Jenni Vartiaisen keikalla.

Lisäksi Koivistoinen halusi nostaa esille Hog 4 -valopöydän hyvänä puolena esiin sen näytöt.

“Telkkarit Hogissa on tosi hyvät, oli keli mikä tahansa, näen näytöistä mitä siellä lukee ja mitä tapahtuu. Monen laitteen ongelma on, että valohenkilö ei näe ruudulta kun aurinko häikäisee. Tätä tietysti helpottaa Hogin kääntyvä näyttö”, Koivistoinen kuvailee.

Koivistoinen työskenteli vielä kesällä 2015 1.1.2. softalla. “En tiedä onko omaa laiskuutta vai että olen vain ollut niin tyytyväinen, päivittäminen uuteen softaan on jäänyt. Kun homma toimii, niin se on riittänyt”, Koivistoinen kertoo naureskellen. Hog 4 -pöytään on syksyllä ilmestynyt uusi päivitys 3.2.1.

Pasi Koivistoinen Hog 4 -pöytineen kiersi Jenni Vartiaisen rundilla yhteensä 181 keikalla. Nyt Jenni Vartiaisen kiertueen päätyttyä Koivistoinen kertoo päivittäneensä Hog 4-valopöytänsä uusimpaan softaan 3.2.1.