msonic avasi ovensa Kalliosolassa – Experience Studio valloitti yleisönsä

Huhtikuun lopulla, 18.4. vietettiin msonic Oy:n uusien toimitilojen avajaisia ja hartaasti rakennettu Experience Studio avasi ovensa. Näistä avajaisista ei ääntä, valoa, kuvaa ja rentoa meininkiä puuttunut. Tässä pari maistiaista illan kulusta ja kurkistus uusiin toimitiloihin, jotka sijaitsevat Kalliosolantie 3:ssa, aivan Kehä kolmosen kupeessa.

Pääsisäänkäynti msonicille. Pihaan kurvatessa löytyy takapihalta runsaasti parkkitilaa niin vieraille kuin henkilökunnallekin.

Heti aulaan astuessa huomio kiinnittyy visuaalisiin Green Hippon Hippotizer-mediaserverillä toteutettuihin projisointeihin. Tunnelma on kohdallaan – tiedät saapuneesi msonicille.

Alakerran avarista työpisteistä löytää valaistus-, video- ja kuvaosaajat Juha Kiurun ja Johan Westin, studiopuolta niin Vantaalta kuin Turustakin käsin pyörittävän Ossi Männikön, markkinoinnista vastaavan Matti Salon sekä yrityksen toimitusjohtaja Kari Vanhalakan.

Avajaisissa myös msonicin eteisessä riitti aktiviteettia, kun sekä video- että studiopisteillä pääsi tutustumaan uutuuksiin.

Alakerrassa työpisteet ohitettua saapuu viihtyisään keittiöön, joka tyyliltään jääkaappia myöten vastaa msonicin meininkiä. Vanha kunnon kahvikonekaan ei ole kadonnut muutossa, vaan palvelee jokaista ohikulkijaansa.

Vasemmalle kurvatessa pääsee yläkertaan, jossa pro audio-, live- ja AV-tiimi Tero Hölttä, Reima Saarinen ja Mika Sopanen majailevat. Suoraan edetessä pääsee Avid VENUE | S6L-livemikserin jälkeen avaraan varastotilaan, jossa Kristian Merilahti huolehtii jokaiselle noutajalle oikeat tavarat mukaan. Oikealle aukeaa Experience studio, jonka takaa löytyy myös demohuone, joka on pyhitetty Avid Pro Tools | S6:lle ja kuuntelusta vastaaville Genelecin kaiuttimille.

Yläkerta tarjoaa rauhalliset neuvottelutilat tärkeiden palaverien pitämiseen.

msonic 2.0 on täällä

Toimitusjohtaja Kari Vanhalakka mainitsi puheessaan olevansa ylpeä uudistuskykyisestä tiimistään, joka kevään ajan on antaumuksella panostanut Experience Studion rakentamiseen. Oman tiimin lisäksi mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa on ollut sisustussuunnittelijasta lähtien osaajia aina asentajiin ja rakentajiin asti.

Kiitosta Kari antoi illan puheessaan niin ahkeralle tiimille, kumppaneille, msonicin asiakkaille kuin yrityksen omistajallekin, Mikko Palomäelle, rohkeiden askelten ottamisesta. Kaikki tämä, Karin sanoin “msonic 2.0”, on syntynyt asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Naulan kantaan on osuttu – ainakin mitä illan aikana saadusta palautteesta voidaan päätellä. Tällä tiimillä ei voi syntyä kuin timanttista jälkeä – ja sen kyllä näkee, kuulee ja tuntee tilaan saapuessaan.

Uudet toimitilat on suunniteltu yhdessä alansa parhaiden ammattilaisten kanssa.

Experience Studio vie mennessään 

Ääni, valo ja kuva valjastavat Experience Studion tarjoamaan ainutlaatuisia kokemuksia.

msonicin Experience Studioon astuessa siirtyy täysin uuteen maailmaan. Viimeistään kun Reima ja Tero esittelevät d&b audiotechnikin uutta Soundscape-järjestelmää, tila pääsee täysiin oikeuksiinsa. Experience studio onkin d&b-demoympäristönä ensimmäinen laatuaan Pohjoismaissa.

Ossi Männikkö, Tero Hölttä ja Juha Kiuru toivottavat tervetulleeksi niin Experience Studion koulutuksiin kuin itsenäisiin demoihin.

Experience Studiolla tullaan järjestämään niin ääni-, video kuin valaistuskoulutusta. Tila tarjoaa erinomaiset puitteet demota laitteita ja testata uutuuksia. Sonancen tyylitellyt kaiuttimet, d&b audiotechnikin Soundscape-järjestelmä sekä Clay Pakyn ja Minuit Unen valot takaavat mieleenpainuvan elämyksen.

Tilan päädyn peittää valtaisa, useasta moduulista koottu led-seinä. Green Hippon reaaliaikaiseen videoiden käsittelyyn tarjoamia laite- ja ohjelmistoratkaisuja pääsee siis myös testaamiseen Experience Studiolla.

Experience Studiolla saatiin nähdä, kuulla ja kokea vaikuttavia uutuuksia sekä msonicin uusi ääni-intro.
d&b:n mullistava, uusi Soundscape-teknologia piti Saarisen kiireisenä koko illan. Jos et ole jo kokenut Soundscapea livenä, kannattaa tulla tutustumaan siihen Experience Studiolle!
msonicin tiimi on vahvistunut kuluneen vuoden aikana useammalla uudella tekijällä. Tällä hetkellä muun muassa Kansallisoopperan tulevan Ring-kokonaisuuden visualisointien parissa työskentelevä, mediaservereiden asiantuntija Johan West on maaliskuusta asti täydentänyt msonicilla Juhan tiimiä. Kuvassa Johan West esittelee msonicin tuoreen Green Hippo -edustuksen tarjoomaa.

Läsnä avajaisissa oli myös useita valmistajien edustajia. Monipuolisen demotarjooman lisäksi illan aikana keskusteltiin paljon uutuuksista, tulevista päivityksistä ja jaettiin kokemuksia.

msonicin valaistuspuolen uusimpien tulokkaiden, Minuit Unen patentoitua IVL-tekniikkaa hyödyntävien valaisimien suoriutumista Experience Studiolla oli seuraamassa valmistajan edustaja, jolla riitti keskusteltavaa vieraiden kysymysten äärellä.
Avidin Chris Lambrechts johdatti päivittyneen, nyt monipuolisemmin erilaisiin käyttökohteisiin ja hankintabudjetteihin, pienestä 16 faderin mallista aina isoon 48 faderin miksauspöytään saakka taipuvan VENUE | S6L:n käyttöön.
Anders Glantz Avidilta puolestaan johdatti kävijöitä Pro Toolsin ajankohtaisuuksiin.

Ilta sujui mainioissa merkeissä, eikä msonicin toimistolta tämän jälkeenkään ole tohinaa puuttunut.

Experience Studio on rakennettu tekijöitä varten, palvelemaan ammattilaisia työssään. Tule kokemaan uudet tilat, seuraavat demot ja workshopit löydät täältä.

Erityiskiitokset illan aikana sai msonicin monitoimimies Mika. msonic Oy on täällä nyt, koska töitä on tehty. Tervetuloa moikkaamaan!