Maailmanluokan tuotantoja helpottavat Dolby Atmos -työnkulut Pro Tools | MTRX:ssä herättivät kiinnostusta Avita Audiovisual Expossa

Avita Audiovisual Expossa, msonicin ja Genelecin Immersive Audio Studiossa syvennyttiin immersiiviseen ääneen, kun Dave Tyler Avidilta (kuvassa) saapui paikalle kertomaan Dolby Atmos -työnkuluista Pro Tools | MTRX:ssä. Pro Tools | MTRX on useita formaatteja tukeva audio interface, jota voidaan hyödyntää Pro Tools | HD interfacena ja myös integroituna monitoriosana Avidin ohjaimille ja Pro Toolsille. 

Dave Tyler starttasi demon vaikuttavalla, immersiivistä ääntä hyödyntävällä videolla. Genelec The Ones -tuoteperheen uudet 8351B- ja 8361A-koaksiaalimonitorit kuljettivat ääntä eri puolilla huonetta ja samalla osallistujat pääsivät seuraamaan 3D object planning -näkymästä, miten ääni liikkui tilassa. 

Tyler esitteli demossaan muun muassa seuraavia MTRX:n käyttöönoton jälkeen laitteeseen lisättyjä moduuleja, jotka mahdollistavat sujuvat Dolby Atmos -työnkulut kaikille äänialan ammattilaisille:

DigiLink I/O. “DigiLink on uusi jännittävä lisäys. Se antaa sinun yhdistää useita Pro Toolseja yhteen MTRX:ään.Se yksinkertaistaa integraatiota ja saat 128-kanavaisen immersiivisen äänimaailman vain yhdellä laitteella. Lisäksi hallitset helposti kaikkia Dolby Atmos -sovelluksia ja -monitorointeja useiden työasemien välillä yhdestä käyttöliittymästä.”

DigiLink I/O -kortteja on mahdollista lisätä maksimissaan kuusi kappaletta. 

SPQ Speaker Processing Card. “SPQ-kortti on tärkeä lisäys optiokorttien valikoimaan. Ennen jos käyttäjä on halunnut esimerkiksi lisätä huonekorjaukseen EQ:ta ja viivettä kaiuttimien ulostuloihin, se on pitänyt tehdä ulkoisen prosessoinnin kautta. SPQ-kortin avulla voit tehdä sen suoraan MTRX:ssä. Saatavana on tarpeeksi suodattimia korjauksen tekemiseksi jopa suurimpaan Atmos-järjestelmään”, Tyler selvensi. 

Dante Card. “Dante-kortti lisää Dante-striimejä käytettäväksi Mac-pohjaisen Dolby Atmos Mastering Suite -sovelluksen kanssa.”

Dave Tyler, Avidin Audio Solution Specialist kertoi Avita Audiovisual Expossa Dolby Atmos -työnkuluista Pro Tools | MTRX:ssä.

 

Avid Pro Tools | MTRX on kehitetty yhteistyössä tanskalaisen Digital Audio Denmarkin kanssa. DADmanin EUCON-valmiin sovelluksen avulla on helppoa reitittää, jakaa ja parantaa ääntä, matriisikapasiteetti on jopa 1500 x 1 500 kytkentäpistettä. “DADmanin avulla voit liittää minkä tahansa tulon useaan lähteeseen, mikä antaa sinulle lähes rajoittamattomat mahdollisuudet työnkulkuihin”, Tyler kertoi.

Lisäksi PRO | MON 2 on työtä helpottava, EUCON-valmis monitorointiratkaisu S6:lle. Sen avulla voi kontrolloida lähteitä, monitoreita ja kaiutinjärjestelmiä suoraan S6:n kanavalohkoista ja Master Touch-modulista.

Dave Tyler muistutti, että kaikki softat saa näkymään konsolin monitorissa, mikä helpottaa työskentelyä. 

Dolby Atmos -työnkulut herättivät kiinnostusta

Tavoitimme demoon osallistuneen freelance-muusikko ja Mark my tunes -levy-yhtiön perustajan Tuukka Heikkisen Tylerin esityksen jälkeen. Vuonna 2007 perustettu Mark my tunes keskittyy musiikin digitaaliseen jakeluun sekä artistien kehitykseen. 

“Demosta jäi hyvä fiilis! Tunti on rajallinen aika, mutta oli mielenkiintoista päästä näkemään ja kuulemaan, miten maailmanluokan tuotantoja tehdään.”

Heikkinen kertoo päässeensä kokeilemaan Pro Tools | S6 M40-ohjainpinnan ja Pro Tools | MTRX:n yhdistelmää sekä Dolby Atmos -kuuntelua Sonic Pump Studiosin tiloissa. 

“Dolby Atmos -töitä tehdään Suomessa vielä vähän, mutta tulevaisuudessa niiden määrä varmasti lisääntyy. Olisi hienoa päästä joskus tulevaisuudessa msonicille demoamaan Dolby Atmos -työnkulkuja MTRX:ssä”, Heikkinen toivoi. 

Laitamme Tuukan toiveen korvan taakse ja ilmoitamme tulevista demotilaisuuksista kanavissamme, pysy kuulolla!

Lue myös, mitä Dave Tyler kertoi Avita-messuilla Avidin S1- ja S4 -uutuusohjaimista!

Lisätietoja: