d&b Soundscape pääsi oikeuksiinsa Robb Allanin miksausten äärellä

Tiistaina 27.11.2018 Kalliosolantiellä tarjoiltiin äänen ammattilaisille tietoa, jota ei netistä löydä. msonicin Experience Studiolla saatiin kokea jotain ainutlaatuista, kun pitkän linjan livemiksaaja Robb Allan esitteli Massive Attackille tekemiään miksauksia d&b Soundscape -järjestelmällä sekä Radioheadille rakentamaansa työnkulkua Avid VENUE | S6L -livemikserillä.

Tämä Live Sound Master Class -tapahtuma oli ensimmäinen laatuaan ja yllätti positiivisesti niin pääjärjestäjänä häärineet Tero Höltän ja Ossi Männikön kuin tapahtuman osallistujat. Tero summasi päivän onnistumista.

“Mahtavaa, että saimme äänijengin liikkumaan ja tulijoita olisi ollut enemmänkin. Odotimme, että tapahtuma menisi hyvin, mutta lopputulos oli sitäkin parempi. Vastaavia Master Class -sessioita tullaan järjestämään jatkossakin. Ideoita ja toiveita aiheista otetaan vastaan!”

Tero oli myös itse vaikuttunut tiistain sessiosta.

“Olihan noita Massive Attack -klippejä mahtava kuunnella d&b Soundscapella. Jäi fiilis, että jengi oli todella vakuuttunut Avid VENUE | S6L:n ja d&b Soundscapen mahdollisuuksista.”

Sykähdyttäviä miksauksia

Akun Tehtaalla järjestelmäteknikkona työskentelevä, 27-vuotias Samuel Merisalo ehti osallistumaan loppuvuoden kiireistä huolimatta Robb Allanin pitämään Live Sound Master Class -tapahtumaan. Parasta Samuelin mielestä tapahtumassa olivat Robbin esittelemät esimerkit miksauksissaan tekemistä ratkaisuista.

“Oli kiinnostavaa kuulla, kuinka hän avasi alan ajatusmaailman muuttumista summa – ja ryhmämiksauksesta kohti objektikohtaista ja laajempialaista miksaamista. Siistiä huomata, kuinka teknologia ottaa isoja harppauksia myös äänipuolella.”

d&b Soundscape mullistaa äänialan teknologiaa

Juuri nyt Rajaton-yhtyeen joulukonserttikiertueeseen valmistautuva Samuel on kartuttanut osaamistaan d&b Soundscape -järjestelmästä jo useammassa tilaisuudessa. Viime viikolla hän osallistui myös d&b audiotechnikin tehtaalla järjestettyyn, muutaman päivän mittaiseen d&b Soundscape -koulutukseen. Häntä kiinnostaa uuden teknologian tuomat mahdollisuudet.

“Halusin ehdottomasti tulla msonicin tapahtumaan kuulemaan näkemyksiä ja ajatuksia d&b Soundscape -järjestelmästä kokeneen miksaajan näkökulmasta. Myös suomalaisten kollegoiden kysymykset ja näkemykset olivat kiinnostavia kuulla.”

Live Sound Master Class antoi myös pohdittavaa tulevaisuuden varalle.

“d&b Soundscape on alalla uusi teknologia, joka on äänellisesti ja erityisesti visuaalisesti uudenlainen. Se on jotain täysin muuta kuin nykyinen “kaksi kajaria tai arrayta lavan sivuille’’ -ajattelu. Tämä herättää varmasti paljon kysymyksiä, eivätkä ihmiset ole vielä tottuneet tähän. Tuotannot kasvavat ja yhä enemmän valoa ja kuvaa on tullut mukaan. Mielestäni Soundscape on askel suuntaan, jossa visuaalisella puolella on esityksissä menty ja tovi sitten.”

Lopuksi Samuel vielä muistuttaa, että elämysten ja demoilun tohinassa msonicin tapahtumasta ei jäänyt uupumaan rentoa meininkiä.

“On tosi hienoa, että näitä tapahtumia järjestetään ja ihmiset käyvät niissä. Näistä oppii aina jotain ja myös onhan se hienoa tän kaiken kiireen keskellä nähdä kollegoita hetkellisesti hyvän kahvin ääressä – harvoin sitä arkena ehtii.”

Tutustu alta löytyvän kuvagallerian kautta Live Sound Master Class -tapahtuman tunnelmiin!