ClickShare mahdollistaa sujuvat kokoukset Finnkinon yritystapahtumissa

Varmasti jokainen on istunut joskus kokouksessa, jossa useampi minuutti kuluu tekniikan kanssa tuskailuun. Finnkino tarjoaa asiakkailleen mahdollisimman sujuvat kokoukset Barcon ClickShare-presentaatiojärjestelmän avulla. Kävimme tapaamassa Finnkinon esitystekniikasta vastaavaa Marko Palviaista sekä tapahtumatuottaja Noora Kurosta, jotka kertoivat meille, miksi Finnkino hyödyntää ClickSharea neuvottelutiloissaan.

Suomen suurimmalla elokuvateatteriketjulla, Finnkinolla on Suomessa yhdellätoista paikkakunnalla kaikkiaan 16 elokuvateatteria. Päivittäisten kuluttajille suunnattujen elokuvaelämysten lisäksi Finnkino tarjoaa palveluita myös yrityksille. Yritystapahtumia järjestetään kaikissa Suomen teattereissa, mutta vilkkainta Noora Kurosen mukaan on Tennispalatsissa, jossa tapahtumia on useita viikossa, monesti jopa useampi tapahtuma päivässä.

Clickshare on langaton järjestelmä, jonka avulla voidaan jakaa kokoushuoneen näytölle esityksiä, kuvia, videoita ja ääntä yhdellä napin painalluksella. Marko Palviaisen mukaan ClickShare valikoitui Finnkinolle muutama vuosi sitten, sillä se on asiakasystävällisin vaihtoehto. Järjestelmää on helppo käyttää, vaikka ei olisi tottunut käyttämään tietokoneita, älylaitteita tai esitystekniikkaa. Lisäksi talossa oli huomattu, että tarvetta ClickSharen kaltaiselle järjestelmälle olisi.

“Asiakkaat olivat kaivanneet toimintoa, jolla kaksi laitetta saa liitettyä samaan aikaan esitysnäytölle”, Palviainen kertoo.

“ClickSharen parhaita puolia on sen yksinkertaisuus. Asiakas vain klikkaa painiketta vaihtaakseen näkymää. Klikkaustoiminto on hyvä etenkin silloin, kun näytölle pitää saada useita eri presentaatioita ja vaikkapa tauon ajaksi päivän agenda näkymään”, Kuronen lisää.

Kokoustilan tärkein ominaisuus on toimiva tekniikka

Tennispalatsissa on vuokrattavana yrityskäyttöön eri kokoisia elokuvasaleja sekä vastikään näyttävästi remontoitu Sviitti- sekä Meeting Room -neuvottelutilat. Palviaisen ja Kurosen mukaan hyvässä kokoustilassa on mukavat tuolit, viihtyisä tunnelma ja säädettävä valaistus. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin toimiva ja helppokäyttöinen tekniikka.

Finnkinolla on käytössään muutamia eri malleja. Yksi suosituimmista malleista, CSE-200, koostuu keskusyksiköstä ja kahdesta usb-painikkeesta. Usb-painike liitetään koneeseen ja painiketta painamalla voidaan vaihtaa näkymiä kokoushuoneen näytöllä.

ClickShare on Palviaisen mukaan saatavilla kaikkiin Finnkinon vuokrattaviin tiloihin. Asennus tapahtuu usb-donglen kautta, joten erillistä asennusohjelmaa tietokoneelle ei tarvita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asiakas vain liittää usb-liittimellä varustetun painikkeen koneeseen tai älylaitteeseen, joka yhdistää koneen automaattisesti kokoustilan näytölle.

“Helpon asennuksen vuoksi Clickshare on helppo viedä myös sellaisiin tiloihin, joissa ei ole valmiina tekniikkaa”, Palviainen toteaa.