Capital AV luottaa laatutuotteisiin ja nopeaan toimintaan

Capital AV on valo-, ääni- ja videolaitteiston sekä somistustarpeiston vuokraustoimintaan keskittynyt yritys Helsingin Alppilassa. Capital AV:n tiimiin kuuluu seitsemän ammattilaista ja valokalusto on suurelta osin ammattikäyttöön tarkoitettua.

Capital AV:n valaistustekniikasta vastaava Niko Kurola sekä yrityksen luova johtaja Teemu Pietiläinen kertoivat meille, millaiset asiat Capital AV:lle ovat tärkeitä vuokraustoiminnassa, sekä millä perusteilla uutta laitteistoa hankitaan.

LED-valoilla käyttövarmuutta keikoille

Capital AV:n valokalusto on lähes kokonaan LED-pohjaista. LED-valoilla päästään pieneen sähkönkulutukseen ja käyttövarmuus paranee. LED-valot eivät poksahda kesken keikan.

Capital AV vuokraa kalustoa monipuolisesti erilaisiin tilaisuuksiin.
“Koska vuokrakalustomme tuotteet ovat energiatehokkaita, sopivat ne pienemmistä teattereista isoille aareenoille. Muutamia kertoja ollaan opastettu sulhasia valojen käytössä ja niillä on sitten omatoimisesti somistettu häiden juhlapaikkaa”, kertoo Pietiläinen.

Capital AV otti ensimmäisenä Suomessa käyttöönsä HighEnd Systemsin SolaSpot Pro -LED-valaisimet.

Clay Pakyn B-EYEt ja HighEnd Systemsin SolaSpot Pro valaistuksen tukijalkana

Clay Pakyn ja High End Systemsin heittimet muodostavat Capital AV:n valaistuskaluston terävän kärjen. Capital AV:n valotekniikan laitetarjonnasta löytyvät muun muassa Clay Pakyn B-EYE K20 ja B-EYE K10 sekä High End Systemsin Solaspot Pro 1500. Capital AV oli Suomessa ensimmäinen yritys, joka otti käyttöönsä HighEnd Systemsin SolaSpot Pro -LED-valaisimet.

“Ovat yksinkertaisesti hyviä tuotteita, suhde toimittajaan on vakaa ja huolto toimii. Lisäksi heittimien laatu ja teho ovat erinomaiset”, toteaa Kurola Clay Pakyn ja High Endin valaistustuotteista.

Chauvetin ledPAR-heittimillä perusvalaistus kuntoon

Chauvetin ledPAR-heittimet muodostavat useimpien tilaisuuksien perusvalaistuksen rungon.

Chauvetien hyvän saatavuuden lisäksi heittimien hankintaan ovat vaikuttaneet järkiperusteet. Pietiläinen kertoo, että heillä puhutaan tuotteiden hinta/hupi -suhteesta.

“Chauvetit ovat sellaista työjuhta-meiningin kalustoa, hinta suhteessa käytettävyyteen on kohdillaan”.

Capital AV:n vuokrakalustosta löytyvät Chauvetin ColorDash RGBAW UV SlimLED, Colorado1 Tritour, Colorado1, Tritour Outdoor ja SlimPAR VW.

Lisäksi Capital AV luottaa MDG:n fog generaattoreihin.
“MDG:n usva on alan standardi, joka kelpaa tilanteeseen kuin tilanteeseen, kun usvaa pyydetään.”

Chauvetit ja B-EYEt häämessuilla

Hog4:llä vastataan kysyntään

Capital AV:n vuokrakalustosta löytyy valopöytiä niin Hog-, kuin MA-käyttäjällekin. High End Systemsin valopöydistä vuokrattavana ovat HedgeHog 4, HogIII Program Wing sekä HogIII Playback Wing.

Capital AV:n emoyhtiöllä on pitkät perinteet Hog4-valopöytien kanssa, jonka lisäksi käyttäjien tarve ja kysyntä ovat rohkaisseet jatkamaan tätä perinnettä.

“Hogin valopöytiä on pyydetty. Osa tekijöistä pitää Hogin käyttämisestä ja kysyntä muodostuu sitä kautta”, kertoo Pietiläinen.

Hankinnoissa asiakkaan etu edellä

Laitteistoa hankittaessa Capital AV:lla ajatellaan ennen kaikkea asiakkaan etua.

“Meille tärkeintä vuokraustoiminnassa on, että laitteet toimivat ja tapahtumat voidaan toteuttaa huoletta tekniikan osalta ja asiakkaat ovat tyytyväisiä”, Kurola kiteyttää.

Vuokrattavan kaluston on siis oltava ajan tasalla.

“Asiakkaan ei tarvitse huolehtia laatikoita avatessaan, että mitä sieltä löytyy, eikä meidän tarvitse päivystää jännittyneenä puhelimen ääressä, kuullaksemme mitä tällä kertaa on hajonnut. Se, mitä pyrittäisiin säästämään kalustossa tai huollon ylläpidossa, menetettäisiin moninkertaisesti hätäisillä päivystyskäynneillä sekä asiakkaan luottamus menettämällä”, huomauttaa Kurola.

B-EYEt Stockmannin katolla järjestetyssä tilaisuudessa

 

Kaluston kunnossapito

Uuden laitteiston hankintapäätöksiin vaikuttaa tuotteiden hinta-laatusuhteen, toimitusaikojen ja takuun lisäksi huollon saatavuus. Capital AV:lle tärkeää on, että laitetoimittaja tarjoaa laadukkaan ja lähellä olevan huollon. Yhteistyö msonicin kanssa onkin sujunut mutkattomasti.

Käytännössä laitteistoa on tarvinnut huoltaa vähän.

“Sen verran mitä olemme huollon kanssa asioineet, niin kaikki on toiminut nopeasti, huollon henkilökunta on mukavaa ja osaavaa”, kertoo Pietiläinen.
 

Joustavuus mahdollistaa nopeat peliliikkeet

Capital AV toimiii keskeisellä paikalla Helsingin Alppilassa, missä vierekkäin ovat koko toimisto ja varasto.

“Meillä on aina hyvä meininki. Samasta ovesta saa siis hoidettua kaiken; kupillisen kahvia ja käyttöopastusta.”

Sijainti mahdollistaa nopean reagoinnin. Iso osa pääkaupunkiseudun tapahtumista on kivenheiton päässä, Helsingin keskustassa tai Pasilassa.

AV-alan hektisyys vaatii joustavuutta ja ajoittain poikkeavia ja erikoisiakin aikatauluja. Joskus kesken keikan ilmenee lisätarvetta tai tapahtuu odottamattomia käänteitä. Silloin tarvitaan kalustoa nopeasti, ja toimintavalmiita pelastavia enkeleitä kaivataan. Erikoisia tilanteita Capital AV:lla on koettu niin yksityisten kuin isompienkin vetojen saralla.

“Suomen varmistettua finaalipaikkansa jääkiekon MM-kisoissa lauantai-iltana meiltä tilattiin yksityishenkilölle 75’’ telkkari seuraavaksi päiväksi. Se toimitettiin ja asennettiin”, Kurola muistelee.

“Onpa vastaan tullut sellaistakin, että esim. valopöytä on jollain hajonnut kriittisesti vain muutama tunti ennen vetoa ja tilanne on saatu paikattua meidän kalustolla ja toimintanopeudella”, täydentää Pietiläinen.

StepUp Schoolin joulunäytöksen AV-tekniikan suunnitteli ja toteutti Jaakko Peltomäki Oy

Jaakko Peltomäki Oy viettää tänä vuonna 25-vuotispäiviään, vaikka Capital AV aputoiminimenä onkin vasta muutaman vuoden vanha. Kun laitevuokraus ei riitä, saa saman katon alta myös kokonaisvaltaisen suunnittelu ja tuotantopalvelun Jaakko Peltomäki Oy:n nimissä. Tutustu Capital AV:n toimintaan tarkemmin täällä.

Valokuvat: Capital AV