Maksimaalista tehoa pienessä koossa – Avidin uutuusohjaimiin tutustuttiin Avita Audiovisual Expossa

Lokakuisilla Avita Audiovisual Expo -messuilla tutustuttiin kiinnostaviin laiteuutuuksiin, Avid S1– ja Avid S4 -ohjaimiin Avidin Dave Tylerin johdolla. Uudet ohjaimet herättivät runsaasti kiinnostusta, ja msonicin ja Genelecin Immersive Audio Studio -demotila täyttyi ääriään myöten äänialan ammattilaisista.

 

Dave Tyler keskittyi demossaan etenkin Avid S4 -ohjaimeen, joka perustuu erittäin hyvin menestyneeseen Pro Tools | S6:een. Tylerin mukaan Avid S4:ssä on pienestä koostaan huolimatta Pro Tools | S6:n miksausteho.

“S4 on ikään kuin S6-ohjaimen pikkuveli. Se täyttää aukon Pro Tools | Dockin ja S6:sen välillä”, Tyler kuvailee.

Monia ilahduttaa tieto, että S4 on täysin yhteensopiva S6-ohjaimen kanssa. Esimerkiksi layoutit, titlet ja session data ovat helposti liikuteltavissa S4:n ja S6:n välillä. 

Dave Tyler toi esiin, että uusia ohjaimia suunnitellessa kiinnitettiin huomiota erityisesti ergonomisuuteen ja visuaalisuuteen. Esimerkiksi color coding -ominaisuuden ansiosta käyttäjä voi ohjelmoida eri työnkulkuja eri värisiksi, mikä helpottaa työskentelyä. Dave Tyler näytti myös, miten S4-ohjaimen optimaalisen koon vuoksi kaikki on käden ulottuvilla, eikä ylimääräisiä kurotteluja tarvitse tehdä. 

msonicin ja Genelecin Immersive Audio Studiossa oli käytössä Dolby Atmoksella toteutettu immersiivinen äänimaailma. Avid S4 -ohjain onkin kehitetty toimimaan loistavasti Dolby Atmoksessa.

“Näin ollen S4 soveltuu loistavasti pienten musiikkistudioiden ja oppilaitosten lisäksi myös äänen jälkituotannon parissa työskenteleville.”

Pekka Longi (vas.) ja Antti Immonen (kesk.) Yleltä kuuntelivat kiinnostuneena Dave Tylerin demoa. ”Ohjaimet ovat todella kiinnostavia uutuuksia”, Antti Immonen sanoo.

S1-ohjain ja Control-sovellus ovat mainio työpari

Myös pieni mutta pippurinen S1-ohjain herätti yleisössä kiinnostusta. Tavoitimme demohuoneen eturivistä Ylen Tapahtumat, urheilu ja tuotanto -yksikön teknisenä kehitysjohtajana työskentelevän Antti Immosen. Yle Tampereen tiloissa tehtiin viime vuonna laitepäivityksiä ja nyt yhtiössä on yhteensä neljä Avid Pro Tools | S6 -ohjainta. 

“Lisäksi yksikössämme on paljon Avidin Artist Mix -ohjaimia, jotka tulevat jonain päivänä tiensä päähän. Näen, että tulevaisuudessa S1-ohjain olisi kiinnostava vaihtoehto korvaamaan vanhat ohjaimet. Ylipäätään molemmat ohjaimet ovat todella kiinnostavia uutuuksia”, Immonen sanoo.

Dave Tylerin mukaan Avid S1-ohjain on suunniteltu niille, jotka tarvitsevat helposti mukana kulkevan sekä pieneen tilaan sopivan, tehokkaan työkalun. Ohjainta on helppo skaalata ylöspäin, niitä voi liittää yhteen jopa neljä kappaletta. Halutessaan mukaan voi lisätä myös esimerkiksi Pro Tools | Dockin.

Dave Tyler esitteli demossaan myös ilmaisen Pro Tools | Control -sovelluksen, joka on saatavilla tällä hetkellä iPadille – ja tulevaisuudessa myös Android-tableteille. Tylerin mukaan sovellus sopii erinomaisesti etenkin S1-ohjaimen pariksi.

“Control-sovellus on käyttöliittymältään helppo ja selkeä. Se tehostaa työskentelyä ja sen kanssa voi nauttia muun muassa helpoista kosketukseen perustuvista työnkuluista sekä S6-ohjaimen tyylisistä mittarointi- ja prosessointinäkymistä”, Tyler kertoo. 

Dave Tyler puhui demossaan muun muassa S4-ohjaimen ergonomisuudesta. ”Optimaalinen koko takaa sen, että kaikki on käden ulottuvilla.”

 

Lue myös, mitä Dave Tyler kertoi Avita-messuilla Dolby Atmos -työnkuluista Pro Tools | mtrx:ssä!

Lisätietoa: