Anssi Kelan konserttisalikiertueen valot ohjattiin Hog 4:llä

Anssi Kelan Parasta Aikaa -konserttisalikiertue sai päätöksensä toissa lauantaina, kun Järvenpää-talo täyttyi tutuista sävelistä. Kuten Kelan ja hänen tiiminsä sosiaalisen median kanavista on saattanut päätellä, hauskaa oli ja rundi tehtiin huippuporukalla. Valaistuksesta kiertueella vastasi Pasi Koivistoinen, joka luottopöydällään, Hog4:llä ohjelmoi rundin käytännössä kokonaan "livenä".

"Mulla oli yksi kappale jokaista rundilla ollutta lampputyyppiä kotona. Ohjelmoinnissa oli yhtä tärkeää valotilanteiden kanssa se, mitä tapahtui niiden välissä. Fyysisten lamppujen kanssa ohjelmoidessa pystyin hieromaan fade-aikoja loputtomiin. Varsinkin led-lamppujen kanssa työskennellessä lampun käyttäytymiseen on syytä kiinnittää huomiota", Koivistoinen kertoo.

Koivistoinen käytti Parasta Aikaa -kiertueella ensimmäistä kertaa Hogin Plot View -näkymää. Hän hyödynsi sitä ohjelmoidessa visualisaattorina ja pystyi sillä varmistamaan, että annetut komennot menivät oikeille lampuille.

Koivistoisen mukana kiertueella kulki oma lattiakalusto. Kattolamput olivat jokaisessa konserttisalissa talon puolesta, joten ne vaihtuivat joka keikalla. Onneksi Koivistoinen toteaa Hogin kanssa fixture-tyypin vaihtamisen olevan yhtä helppoa kuin purkan syöminen.

Kiertueella oli käytössä Hog 4 valopöydän ja MDG Atmospheren lisäksi kalustoa myös Robe:lta, SGM:ltä ja DTS:ltä.

"Kiertueen visuaalisena teemana oli korostaa soittajuutta ja soittimia. Halusin alleviivata sitä, että tämä bändi ei käytä taustanauhoja, vaan soittaa kaiken livenä. Se on harvinaista tänä päivänä. Bändi ja soittimet valaisitiin kaikista mahdollisista suunnista käyttäen isoja ja värikkäitä pesuja", Koivistoinen summaa.

Kuvat: Pasi Koivistoinen