Uusi Pro Tools 2018 julkaistu

Pro Tools 2018 – puhtia luovaan prosessiin

Avidin uusi Pro Tools 2018 tuo mukanaan lukuisia käyttäjien palautteen perusteella toteutettuja uusia ominaisuuksia, jotka antavat musiikintekijälle uutta potkua luomiseen, työrytmiin ja projektien ripeään maaliin viemiseen.

Pro Tools 2018 -version myötä mm. iLok-avaimen käyttö jää tarpeettomaksi, jolloin USB-portti jää vapaaksi esim. Audio Interfacea tai MIDI-koskettimistoa varten. Lue lisää tästä ja muista uusista yksityiskohdista alta.


Lisätietoja uudesta Pro Tools 2018 -julkaisusta
ja muista Avidin tuotteista voi kysyä suoraan Ossilta:
ossi@msonic.fi


Yhtä nopea kuin mielikuvitus

Pro Tools 2018 antaa luovuudelle liikkumatilaa helpottamalla midieditointia sekä tarjoamalla mahdollisuuden retrospektiiviseen MIDI-äänitykseen ja efektiketjujen sekä instrumenttisoundien tallentamiseen raitapresetteinä.


Uudet ominaisuudet

Rakenna sessioita lennossa Track-preseteillä

Aikaa vievät toimenpiteet voi sivuuttaa ja käyttää säästyvän ajan luovaan työskentelyyn. Track-presettien avulla on helppo tallentaa ja käyttää suosikkeja efektien, laulukanavien, session import-valintojen ja raita-asetusten hallintaan.

Soiton taltiointi jälkikäteen

MIDI-soitot ja spontaanit ideat on helppoa ottaa talteen, silloinkin kun Pro Tools ei äänitä. Improvisaatiot ja harjoitusvedot on kätevä lisätä sessioon yhdellä näppäinkomennolla.

MIDI entistäkin paremmin hyppysissä

Musiikin teko ei koskaan ole ollut helpompaa. Lukuisilla MIDI-parannuksilla jokainen sävel saadaan korjattua ja säädettyä täydelliseksi — nuottien transponoimisesta ja trimmaamisesta nuolinäppäimillä sointujen ja partituurien nopeampaan rakentamiseen.

Yhdistä parhaat otot

Parhaista otoista saa rakennettua Target Playlistin suoraan Waveform-näkymässä useita playlistejä hyödyntäen. Raitojen ryhmittely helpottaa playlistojen hallinnointia ja tarkastelua. Clipin sisällä voi nyt vaihtaa otosta toiseen nuolinäppäimillä.

Siirrä iLok-avain eläkkeelle

Pro Tools ja kaikki Avid audio plug-init tukevat nyt iLok Cloudia. Tämä mahdollistaa työskentelyn ilman fyysistä iLokia ja USB-liittimen vapauttamisen MIDI-koskettimiston tai audio interfacen käyttöön. Luonnollisesti iLokin käyttöä voi halutessaan jatkaa kuten ennenkin.

Parempi näkyvyys miksauksiin

Mix-ikkunan kaikkien kanavalohkojen graafiset EQ-käyrät tarjoavat mahdollisuuden nähdä, miten asetukset ja automaatio vaikuttavat eri raitoihin reaaliajassa—jopa usean EQ:n ollessa käytössä (koskee vain tuettuja plugareita). Lisäksi, pre-fader-syötöt ja automaation eri kaistojen näkymät ovat nyt havainnollisesti värikoodattuja.

Helpompi sessioiden jakaminen

Kun käyttäjä valitsee File > Start Collaboration, Pro Tools tallentaa automaattisesti auki olevan session, sulkee ja avaa sen uudelleen projektina pilveen, kaikki raidat konvertoituina ja valmiina jakoon.

Helppoa verkkolisensointia

Usean käyttäjän Pro Tools tai Pro Tools | HD Network Site -lisenssi helpottaa ja suoraviivaistaa käyttöä isoissa tiimeissä, esim. jälkituotanto- ja broadcast-ympäristöissä ja oppilaitoksissa.

Pro Tools on ensiluokkainen, integroitu työympäristö ääni- ja musiikkiprojektien sävellykseen, tallentamiseen, editointiin ja miksaukseen. Uudet, työnkulkua kohentavat MIDI-toiminnallisuudet ja aikaa säästävät työkalut antavat lisää tilaa luovuudelle ja mielikuvitukselle.