Tuoteuutuuksia: Genelec 8351B ja 8361A -koaksiaalikolmitiemonitorit ja adaptiivinen W371A-bassokaiutin

Genelecin The Ones-tuoteperhe laajentui: pistesäteilijä yhdistyy adaptiiviseen bassokaiutinteknologiaan.  

8351B ja 8361A

Genelec laajentaa Ultimate Point Source Monitor -tarkkailukaiuttimien perhettä. Uutuustuotteet 8351B- ja 8361A-koaksiaalikolmitiemonitorit mahdollistavat tinkimättömän tarkan äänentoiston myös suuremmissa tarkkaamoissa, pidemmille kuunteluetäisyyksille ja suuremmille äänenpainevaatimuksille.

Lisäksi markkinoille tulee adaptiivinen W371A-bassokaiutin, jonka myötä The Ones -perhe
tarjoaa ainutlaatuisen neutraalin äänentarkkailureferenssin ultralähikentästä aina masteringsovelluksiin ja päämonitorikäyttöön.

 

The Ones-tuoteperheen historia

The Ones -tuotevalikoima lanseerattiin vuonna 2014, kun markkinoille tuli 8351A.
8351A:n poikkeuksellisen tarkan äänikuvan, laajan taajuusvasteen, suuntaavuudenhallinnan ja kuunteluväsymyksestä vapaan äänentoiston ansiosta ammattilaiset pystyivät työskentelemään nopeammin ja tekemään parempaan tietoon perustuvaa systemaattista työtä äänittäessään ja miksatessaan.

Vuonna 2017 lanseerattiin 8331A- ja 8341A-kaiuttimet, jotka yhdessä 8351A:n kanssa muodostivat lähikenttämonitori-trion, joka hämmästytti käyttäjiä ympäri maailmaa erinomaisella suorituskyvyllään ja sai useita alan palkintoja.

The Ones-perheen kaiuttimet saivat nopeasti maineen kaiuttimina, jotka tekevät hyvästä huoneesta erinomaisen.

genelec-point-source

Uusi 8361A

Uusi 8361A-kolmitiekoaksiaalimonitori kehittää pisteäänilähteen konseptia edelleen. Alan
kehittynein akustinen suorituskyky yhdistyy

  • suureen dynamiikkaan,
  • vertaansa vailla olevaan suuntaavuudenhallintaan,
  • äänikuvan erinomaiseen tarkkuuteen ja
  • yli 118 dB:n maksimiäänenpaineeseen.

 

8361A on The Ones -perheen suurin koaksiaalimonitori. Se tarjoaa erinomaisen monitorointikokemuksen kaikilla kuunteluetäisyyksillä aina viiden metrin etäisyyteen saakka ja soveltuu siten erinomaisesti pieniin ja keskisuuriin tarkkaamoihin.

8361A sisältää kaksi akustisesti piilotettua vähäsäröistä suuren äänenpaineen bassoelementtiä ja uuden MDC-keskiääni/diskantti -koaksiaalielementin, jonka ominaisuuksia ovat tasainen suuntaavuus, pieni särö, suuri äänenpaine ja yli 40 kilohertsiin ulottuva taajuusvaste.

8361A:n ainutlaatuinen minimidiffraktiokotelo eliminoi äänen värittymät. Koko etulevy toimii suuntaavuutta hallitsevana suuntaimena, jolloin syntyy erinomaisen laaja kuuntelualue.

Genelecin omaa suunnittelua edustavat D-luokan vahvistimet ovat saaneet seurakseen
edistyksellisen DSP-prosessoinnin, joka sisältää myös kaiuttimen läpimenoviiveen
korjauksen ja 20 parametristä säädintä huoneen vaikutusten kompensoimiseksi.

Uusi 8351B

Uusi malli 8351B hyödyntää The Ones -tuoteperheen tekniikkaa elektronisen, mekaanisen ja akustisen suunnittelun alueilla. 8351B:ssä on  jopa palkittua edeltäjämalliaan parempi suorituskyky. 8351:n

  • maksimiäänenpaine on korkeampi,
  • kyky korjata huoneakustiikka on suurempi,
  • kaiutin on tasaviiveinen ja
  • taajuusvaste ulottuu yli 40 kilohertsiin.

 

Uusi W371A-bassokaiutin

Adaptiivinen W371A-bassokaiutin on todella ainutlaatuinen konsepti, joka on suunniteltu
erityisesti täydentämään saumattomasti 8341-, 8351- ja 8361-monitoreja. Näiden monitorien kanssa yhdessä, W371 tuottaa koko äänikaistan tarkkailujärjestelmän, jossa on vertaansa vailla oleva äänen neutraalius sekä erinomainen suuntaavuuden ja huoneakustiikan vaikutusten hallinta.

Studioon voidaan nyt tuoda päämonitorin edut, kun kaiuttimet voidaan sijoittaa
optimaalisesti tarkkaamoon. On myös mahdollista vaihtaa lähikuuntelusta päämonitorikuunteluun ilman että äänikuva siirtyy.

W371A on mitoitettu toimimaan The Ones -sarjan kaiuttimen jalustana (mitat 1108 x 400 x
400 mm). Se sisältää kaksi suorituskykyistä bassoelementtiä, joista yksi suuntautuu eteenpäin ja toinen taakse. W371A tarjoaa valikoiman tapoja räätälöidä kuunteluhuoneen neljän alimman kriittisen oktaavin äänentoistoa. Lisäksi W371A tuottaa merkittävästi korkeamman suorituskyvyn verrattuna tavanomaisiin vapaasti seisoviin kaiuttimiin tai äänentoistoa tukevien subwooferien käyttöön. Sen avulla voidaan tuottaa tasaisempi taajuusvaste ja johdonmukaisempi matalataajuinen äänikuva uhraamatta immersion laatua.

W371A täydentää The Ones -koaksiaalikaiuttimien kahta bassoelementtiä, jonka myötä muodostuu järjestelmä, jossa bassoja tuottaa yhteensä neljä elementtiä kanavaa kohden.

Bassotaajuuksien käyttäytyminen on usein avainkysymys studioiden äänenlaadun kannalta.
W371A viekin pidemmälle, kuin mikään muu monitorikaiutinjärjestelmä, kuuntelutilan haitallisten matalataajuisten ominaisuuksien kompensoimisen.

 

Integraatio Genelecin GLM-ohjelmistoon

Kaikki The Ones -malliston kaiuttimet ovat osa Genelecin Smart Active Monitor -perhettä. Ne integroituvat Genelecin GLM-ohjelmistoon, jolla voi konfiguroida, kalibroida ja hallita laajoja
älymonitorijärjestelmiä.

GLM-ohjelmisto minimoi kuunteluhuoneen vaikutuksen ja auttaa tuottamaan äänityksiä, jotka
toistuvat tarkasti erilaisissa äänentoistojärjestelmissä, oli formaatti sitten mono, stereo tai
suuren kanavaluvun immersiivijärjestelmä.

 

Näin Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian kommentoi uusia tuotteita:

“Mikään muu studiomonitorimallisto ei pysty tarjoamaan samantasoista johdonmukaisuutta, tarkkuutta, neutraaliutta ja kykyä adaptoitua jokaisen huoneen akustiikkaan. Aina 8331A:n ultralähikenttäkuuntelusta täyden taajuuskaistan 8361A- ja W371-järjestelmään, pisteäänilähdeteknologiamme skaalaantuu nyt kaikkiin käyttötarkoituksiin, mikä laajentaa malliston sovellettavuutta ja korostaa The Ones -tuoteperheen asemaa
markkinoiden johtavana ratkaisuna tavoiteltaessa totuudenmukaista äänentoistoa.”

 

  • Lisätiedot: Solja Nieminen, solja@msonic.fi / Ossi Männikkö, ossi@msonic.fi
  • Genelec The Ones

 

 

Katso Genelec-tuotteet

 

 


msonic oy on sertifioitu Genelec SAM-Systems -jälleenmyyjä. sam-monitors-certified-dealer