Mitä kuuluu Uli, Ossi, Janne, Tero, Solja, Antti ja Johan? 

msonicin vauhdikas ja tapahtumarikas vuosi huipentui lokakuussa Avita Audiovisual Expoon. Lue tästä, mitä sinun yhteyshenkilöllesi kuuluu näin vuoden 2019 loppupuolella sekä millaisia näkemyksiä ja toiveita msonicin ammattilaisilla on tulevalle vuodelle! 

 

msonicin toimitusjohtaja Uli Jetzinger on tuttuun tapaansa yhtä hymyä. Syytä hymyyn onkin, sillä kuluneena vuonna on tapahtunut paljon hienoja asioita.

”msonic Oy perustettiin 10 vuotta sitten palvelemaan nimenomaan esitystekniikan kovinta ammattilaiskärkeä ja näyttää siltä, että tuolloin valittu ratkaisu on ollut toimiva sekä asiakkaille että yritykselle”, Uli hymyilee.

Yksi tämän vuoden suurista ponnistuksista on ollut msonicin liiketoiminnan laajentaminen Ruotsiin. Suomessa alalla tehty työ on kantanut hedelmää, sillä kesällä 2019 perustettu msonic Sweden on nyt Avidin ja Genelecin valtuuttama jälleenmyyjä Ruotsissa. Toiminnan vetämisestä vastaa country manager Marcus Bergqvist. Uli on innoissaan msonicin ammattilaistiimin kasvaessa. 

“Upeaa, että saatiin juuri oikea osaaja Ruotsiin. Marcus on huipputyyppi ja hänellä on vahva osaaminen alalta.”

Suomessa Avidin studio- live- ja videotuotteiden parissa työskentelevän Ossi Männikön osaaminen on ollut kullanarvoista Ruotsin toiminnan käynnistämisessä. Näin syksyllä osa Ossin päivistä kuluukin siihen, että hän on tiiviisti mukana kehittämässä Ruotsin toimintaa. 

“On ollut todella hienoa päästä jalkauttamaan vuosien aikana kertynyttä osaamista ja hyväksi havaittuja toimintamalleja Ruotsiin”, Ossi iloitsee. 

msonic Sweden on nyt Avidin ja Genelecin valtuuttama jälleenmyyjä Ruotsissa. Kuvassa Avidin Dave Tyler (vas.) sekä msonicin Lari Paavilainen, msonic Swedenin country manager Marcus Bergqvist, Ossi Männikkö ja Sander van der Reijken Avidilta.

Experience Studio on tärkeä työkalu

msonicin Kalliosolantien pääkallopaikalta löytyvä Experience Studio -koulutus- ja demotila on ollut kuluneena vuonna kovassa käytössä. Siellä on järjestetty lukuisia demotilaisuuksia, koulutuksia ja alan tapahtumia. Esitysvalaistustuotteiden myyntipäällikkö Janne Koivulahden mielestä Experience Studio on yksi hänen suosikkiasioitaan msonicilla. 

“Experience studio on itselleni ja asiakkailleni tärkeä työkalu. Se on monikäyttöinen tila, jossa voi demota laitteita todenmukaisia tiloja simuloivassa ympäristössä. Messuilla tai videon välityksellä on vaikea kokea sitä, miltä valot todellisuudessa näyttävät. Siksi on hienoa, että on paikka, jossa alan tekijät voivat rauhassa testailla laitteita.”

msonic Experience Studio on todistanut monikäyttöisyytensä: siellä on järjestetty tänä vuonna mm. demoja, koulutuksia ja muita tapahtumia.

 

Janne vinkkaa, että uusi kiinnostava valaisutuote, Clay Pakyn RGB-laserheitin Xtylos on parhaillaan demottavissa msonicilla. Tulevaisuudessa Janne toivoo, että Experience Studio tukisi yhä enemmän ammattilaisten taiteellista työtä esimerkiksi siellä järjestettävien koulutusten avulla. 

“Haluamme tarjota alan ihmisille tietoa ja vinkkejä, miten valaistustuotteilla helpotetaan tekijöiden työtä ja taiteellista tekemistä, taloudellisuutta unohtamatta”, Janne suunnittelee.

Clay Pakyn Emilio Cornelli ja Janne Koivulahti fiilistelivät Avita Audiovisual Expossa Clay Pakyn uutta RGB-laserheitintä, Xtylosia.

“Jokaisen äänituotantoa opiskelevan tulisi suorittaa Pro Tools -koulutus”

Myös muun muassa Genelecin ja Universal Audion parissa työskentelevä tuotepäällikkö Solja Nieminen kertoo jutelleensa messuilla usean musiikintekijän ja studioammattilaisen kanssa koulutuksen tarjoamisen tärkeydestä. Ensi vuodelle on suunnitteilla yhä enemmän myös oppilaitosyhteistöitä.

“Meille on tärkeää mahdollistaa tuleville alan ammattilaisille tutustuminen työtä helpottaviin työkaluihin.” 

Koko msonicin poppoo on onnellinen siitä, että tänä vuonna Avid myönsi msonic Oy:lle virallisen Learning Partner -aseman. msonic tarjoaa nyt ensimmäisenä ja ainoana Suomessa sertifioitua Pro Tools -koulutusta Lari Paavilaisen vetämänä. 

”Jokaisen äänituotantoa opiskelevan tulisi suorittaa tämä sertifikaatti”, Solja kannustaa.

 

Genelecin ja UA:n lisäksi Soljan repertuaariin kuuluvat laadukkaat boutique-mikrofonit merkeiltä kuten Telefunken Elektroakustik, Manley Labs ja Earthworks, joista puhuttaessa Soljan silmät syttyvät innostuksesta. Muutenkin tämä supermimmi on täynnä tarmoa ja uusia ideoita: suunnitteilla on muun muassa UA-yhteistöitä tunnettujen suomalaisten artistien kanssa. 

“Haaveenani on, että koulutusten ja artistiyhteistöiden kautta ihmiset pääsisivät tutustumaan yhä syvemmin Universal Audion maailmaan. UA:n tuotesapluuna on aivan ainutlaatuinen ja kärkinimien kanssa on ollut upeaa työskennellä. Artistit ovat kehuneet Apollo X -äänikorttia markkinoiden parhaaksi”, Solja intoilee.

 

Lue lisää Universal Audiosta ja tutustu joulukuun loppuun asti käynnissä olevaan UAD-2 Satellite DSP -kampanjaan!

d&b Soundscapen kanssa historian kirjoihin

Pro audio -puolen myyntipäällikkö Tero Höltän tämän vuoden kohokohtiin lukeutuvat d&b audiotechnik -asennukset ja -toimitukset. Yksi mieleenpainuneista d&b-asennuksista oli Viron musiikki- ja teatteriakatemiaan yhteistyössä RGB Baltic OÜ:n kanssa. Lisäksi kesällä toimitettiin Aku’s Factorylle Suomen ensimmäinen d&b KSL -kaiutinjärjestelmä ja Soundscape-prosessointi. d&b Soundscape pääsi toukokuussa tulikokeeseen Filharmonian puistokonsertissa, jossa kyseistä järjestelmää käytettiin ensimmäisenä Suomessa isossa ulkoilmakonsertissa. 

“Tällä hetkellä odotamme sormet syyhyten d&b A-sarjan saapumista Suomeen. Ilmoitamme heti, kun saamme tuotteet testiin!” 

Sittemmin d&b Soundscape on otettu käyttöön myös useissa teattereissa, kuten Rauman teatterissa, Kuopion Kaupunginteatterissa ja Seinäjoen Kaupunginteatterissa, joiden asennuksissa Tero ja Reima Saarinen olivat tiiviisti mukana. 

Tero iloitsee, että vuoropuhelua osastojen välillä tapahtuu yhä enemmän. Tästä esimerkkinä on Luminexin tuore GigaCore AVB -tuki, joka mahdollistaa Avidin ohjainten käytön yhdessä Luminexin kanssa. 

Koulutuksen ja taiteellisen työn tukeminen on yksi msonicin henkilökunnan tavoitteista.

“Sonance ja d&b audiotechnik – match made in heaven”

msonicin tuorein vahvistus, asennuspuolen projektipäällikkö Antti Tuoriniemi kertoo innostuneena, että asennuskäyttöön soveltuva Sonance-kaiutinjärjestelmä on herättänyt kiinnostusta asennusfirmoissa yhä enenevissä määrin. Laadukkaat ja tyylikkäät Sonance-kaiuttimet sopivat erityisesti julkisiin tiloihin, kuten ravintoloihin, hotelleihin ja liikuntasaleille. Viimeisimpänä kiinnostavana asennuskohteena Antti mainitsee Mall of Tripla -kauppakeskuksen, jonne tehtiin Sonance-asennuksia yhteensä neljään kohteeseen.

“Kun tarvitaan äänentoistoa, jolla toteutetaan sekä taustamusiikin toisto että tarvittavat isot äänenpaineet, Sonance- ja d&b -kaiuttimien yhdistämä on match made in heaven. Asiakkaat, jotka ovat kuulleet Sonancen käytössä ovat olleet todella vaikuttuneita.”

Kesällä msonicin porukkaan liittynyt Antti kertoo viihtyneensä msonicin joukkueessa loistavasti. Pro audio -tiimissä, tiiviissä yhteistyössä Teron ja Reiman kanssa työskentelevä Antti sanoo, että tyytyväiset asiakkaat ovat hänen työnsä suola. 

“Hoidamme asennuskeikat niin, että asiakkaalle jää tyytyväinen fiilis ja apua saa myös aina jatkossa. Tässä olemme 100-prosenttisesti onnistuneet”, Antti hymyilee.

msonicin uusin tulokas, Antti Tuoriniemi (toinen oik.) kertoo viihtyneensä pro audio -tiimin projektipäällikkönä: ”Tyytyväiset asiakkaat ovat työni suola.”

 

Leasing mahdollistaa investoinnit myös pienemmille toimijoille

Videoprojisointien, led-taulujen ja mediaservereiden ykkösosaaja, Johan West on puurtanut tänä vuonna muun muassa Kansallisoopperan Reininkullan parissa. Järkälemäisten tuotantojen lisäksi hän työskentelee myös pienempien teattereiden ja toimijoiden kanssa. 

“Haluan rohkaista myös pienempiä toimijoita ja mahdollistaa myös heille alan parhaat työkalut. msonicin leasing- ja rahoitusmahdollisuuksien myötä myös pienemmät teatterit ja muut toimijat saavat käyttöönsä laitteet, jotka olisivat omaksi ostettaessa turhan suuri investointi. Leasingin avulla käyttöpääomaa ei tarvitse kiinnittää investointeihin. Tällöin yritys maksaa vain laitteen käyttämisestä, ei omistamisesta”, Johan muistuttaa. 

Johan liittyi msonicin jengiin viime vuoden loppupuolella, palaten samalla työelämään.

“Vastaanotto on ollut hyvä. On ollut hienoa huomata, että verkostot ovat yhä olemassa ja mua ei ole unohdettu,” Johan sanoo nauraen. 

Suuret kiitokset asiakkaille ja yhteistyökumppaneille kuluneesta vuodesta!
Haluaisitko pysyä kuulolla tuoteuutuuksista, koulutuksista ja msonicin kuulumisista myös jatkossa? Seuraa meitä somessa ja tilaa msonic-uutiskirje!