msonic Ääntä, valoa ja hyvää meininkiä
Photo credit: LICHTBILDER - Reinhard Goldmann
Courtesy of Clay Paky-Lightpower

Martti Syrjä ja Telefunken

Martin suhde Telefunken ELA M 251-studiomikrofoniin.

Laulaja, mikrofoni ja monitorointi muodostavat kokonaisuuden jossa laulajan suoritukseen kaiken suurimmalta osalta vaikuttaa se mitä hän kuulee kuulokkeista. Aivot muodostavat takaisinkytkennän kuuloaistimuksen ja kurkunpään lihasten motorisen käskytyksen välille. Osansa tuo myös lihaksista tuleva afarisen hermoston välittämä palaute mutta kaikkein suurimmalta osalta, korvin kuultu, oman äänen soundi ja voimakkuus vaikuttavat laulamisen kokonaissuoritukseen, sen sävyyn sekä tarkkuuteen.

Laulaessani ensimmäistä kertaa Telefunken ELA M 251-mikrofoniin, kuulokkeista kuulemani oman lauluääneni läheisyys ja luonnollisuus tuntui aivan poikkeukselliselta. Pääsin samantien vertaamaan kuulokesoundia, vieressä olevaan aikaisempaan vertailumikrofoniin (joka sekään ei ole huono ja siihenastisista paras) ja ero oli selkeä ja huomattava.

Mutala-albumiamme äänitettäessä laulaminen ELA M 251-mikrofoniin kertakaikkiaan tuntui helpommalta ja hauskemmalta kuin mikään aikaisempi kun tajusin voivani hallita ääntäni, sen sointia, voimakkuutta sekä nyansseja paremmin kuin ennen. Studion puolella sitten kuulin lopputuloksen enkä koskaan aikaisemmin ollut kuullut omaa ääntäni niin luonnollisena ja hyvin soivana. Saattoi olla kyseessä ns. "hyvä päivä" mutta tuollaisen mikrofonin kanssa päivät nähtävästi tuppaavat olemaan hyviä.

Martti Syrjä

Tomi Pietilän omistamia Telefunken malleja U47, C12 ja ELA M 251-studiomikrofoneja kuulet mm. Eppu Normaalin Mutala-äänitteellä. http://www.tomfloor.com

Voit ostaa sen täältä: http://www.tehtaanmyymala.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=6420610543409

Telefunkenit voit ostaa verkkokaupastamme täältä:

http://msonic.mycashflow.fi/category/188/telefunken

Julkaistu 1. 3. 2013