msonic Ääntä, valoa ja hyvää meininkiä
Photo credit: LICHTBILDER - Reinhard Goldmann
Courtesy of Clay Paky-Lightpower

Genelec julkaisee akustisesti koaksiaalisen “The Ones” –tuoteperheen

Genelec julkaisee ensimmäisenä maailmassa kompakteista, akustisesti koaksiaalisista kolmitiemonitoreista koostuvan tuoteperheen. Lukuisia alan palkintoja saavuttanut 8351 saa rinnalleen kooltaan pienemmät sisarmallit 8331 ja 8341. Yhdessä nämä kaiuttimet muodostavat maailman kompakteimman koaksiaalikolmitiemonitorimalliston, joka määrittää uudelleen lähikenttätarkkailun mahdollisuudet.

Perinteisiä kaiutinratkaisuja huomattavasti vähäisempien sivukenttävärittymien vuoksi koaksiaalista pistesäteilijää on yleisesti pidetty hyvänä ratkaisuna äänen kriittiseen lähikenttätarkkailuun. Se tarjoaa tavanomaisiin ratkaisuihin nähden laajan käyttökelpoisen kuuntelualueen. Koaksiaalisissa pistesäteilijämäisesti käyttäytyvissä kaiuttimissa on kuitenkin ollut monia puutteita, kuten rajoittunut taajuuskaista, matala äänenpainetaso sekä äänen epävakaa suuntaavuus. Genelecin Suomessa suunnittelema ja valmistama Minimum Diffraction Coaxial (MDC™) –koaksiaalielementti korjaa nämä ongelmat. The Ones – tuoteperheen tarkkailukaiuttimet ovat vakaasti suuntaavia koko taajuuskaistalla ja ne toimivat lähes täydellisinä koaksiaalisina pistesäteilijöinä.

The Ones –tuoteperheen tarkkailukaiuttimien äänikuva on erittäin tarkka. Kun tämä yhdistetään äärimmäisen neutraaliin toistoon sekä akustisella akselilla että sivukentissä, käyttäjät voivat luottaa kuulemaansa ja tehdä nopeasti oikeita miksauspäätöksiä myös työskenneltäessä pitkään. Perinteisiin monitorointiratkaisuihin verrattuna kuunteluväsymystä aiheutuu huomattavan vähän.

Säädettävän ja värähtelyt rakenteesta eristävän IsoPod-jalustan avulla The Ones – malliston tarkkailukaiuttimet voidaan asentaa sekä pysty- että vaaka-asentoon. Näin kaiuttimia voidaan käyttää joustavasti pienissäkin työskentely-ympäristöissä suorituskyvyn heikentymättä. 8331 ja 8341 jatkavat muotoilun ja toiminnallisuuden osalta 8351:n viitoittamalla tiellä. Uudet perheen jäsenet on suunniteltu erittäin kompaktiin koteloon ja niiden tekniikka on täysin uutta. Kotelokoot ovat 299 x 189 x 212 mm (8331) ja 350 x 237 x 243 mm (8341).

Innovatiivisen koaksiaaliasetelman keskiäänielementti liittyy saumattomasti kaiuttimen koko etulevyn kattavaan akustiseen suuntaimeen. Tämä mahdollistaa vakaan suuntaavuuden hallinnan ja erinomaisen taajuusvasteen tasaisuuden. Jokainen tuoteperheen kaiutin sisältää elementtikohtaiset korkean hyötysuhteen D-luokan 2 (2) tehovahvistimet sekä Intelligent Signal Sensing (ISS) virransäästötoiminnallisuuden. Genelecin suunnittelema elektroniikka rakennetaan Iisalmen tehtaalla.

Koostaan huolimatta The Ones –tuoteperheen tarkkailukaiuttimet ovat todella suorituskykyisiä. Lyhytkestoinen maksimiäänenpaine metrin mittausetäisyydellä on 104 dB SPL (8331) ja 110 dB SPL (8341) ja taajuusvasteen vaihtelu alle ±1.5 dB. 8331:n alarajataajuus on 45 Hz (-6 dB) ja 8341:n 38 Hz (-6 dB). Molempien kaiuttimien ylärajataajuus on yli 40 kHz sekä analogista että digitaalista tuloa käytettäessä.

“Uusien The Ones-tuotteiden sisältämien teknisten innovaatioiden määrä on huomattava, mutta mikään ominaisuuslistaus ei tee oikeutta sille kuuntelukokemukselle, jonka nämä tarkkailukaiuttimet tuottavat”, kommentoi Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian. “Studioammattilaiset ympäri maailman arvostavat sitä neutraalia toistoa ja tasaista taajuusvastetta, jonka 8351 tarjoaa sekä akustisella akselilla että sivukentissä. 8331:n ja 8341:n myötä tämä sama koaksiaalinen kolmitieratkaisu on nyt kaikkien ulottuvilla, eikä studion koko enää rajoita luovuuttasi.”

Tuotteiden toimitukset alkavat elokuussa 2017.

Lisätietoa www.genelec.com tai Ossilta,

Ossi Männikkö
ossi@msonic.fi
+358405016921

Genelec on kehittänyt korkealuokkaisia studiomonitoreita ja aktiivikaiutin järjestelmiä vuodesta 1978. Vuosien mittaan saatu asiakaspalaute s…  Lue lisää